Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Γεωργία Τσατάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: «Έχω υποστεί μεγάλες πιέσεις και αδιανοητη καταδίωξη»

Γεωργία Τσατάνη στο Ειδικό Δικαστήριο: «Έχω υποστεί μεγάλες πιέσεις και αδιανοητη καταδίωξη»

Ακόμη μία εισαγγελική λειτουργός, συνταξιούχος σήμερα, η Γεωργία Τσατάνη, κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο της από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρώην εισαγγελέας στην κατάθεση της έκανε λόγο για υπηρεσιακή βλάβη στην πορεία της που υπέστη από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν τον συσχετίζει με τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της.

«Έχω υποστεί, μεγάλες πιέσεις και αδιανόητη καταδίωξη. Όμως δεν σχετίζω με τον κατηγορούμενο, με την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μου. Υπέστην δημόσια διαπόμπευση. Υπέβαλα σε βάρος του Παπαγγελόπουλου και για τις πιέσεις που δέχθηκα, χειρόγραφη αναφορά. Το έκανα αυτό για να διασφαλίσω τη μυστικότητά της. Την υπέβαλα στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και τον τότε διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, χωρίς να δώσω την παραμικρή δημοσιότητα» τόνισε η πρώην εισαγγελέας Εφετών.

Η κυρία Τσατάνη είπε επίσης ότι αναφέρεται εξ’ ολοκλήρου σε ό, τι έχει απαντήσει στην επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής αλλά και στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπουλου, σημειώνοντας με νόημα : «Δεν μου ήταν εύκολο και δεν ξύπνησα ένα πρωί για να καταγγείλω τον υπουργό Δικαιοσύνης στην εποχή της παντοδυναμίας του».

«Δεν είχα καμία γνωριμία με τον κατηγορούμενο. Δεν είχα καμία επικοινωνία ούτε τυχαία στην Ευελπίδων. Τον γνώρισα στη συντονιστική συνάντηση για θέματα συνδρομής στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου ευγενικά ζήτησα να μην είναι παρών στη συζήτηση. Του είπα «δεν μπορείτε να βρίσκεστε εδώ». Εκ των υστέρων νομίζω ότι ενδεχομένως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου σε βάρος μου» ανέφερε.

Η ίδια εξήγησε ότι έπειτα από μια δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου περί δικαστικών πραξικοπημάτων, θεώρησε ότι μπορεί να έχει παραπληροφορηθεί σχετικά με τους λόγους που εκείνη ζήτησε τη συνένωση των δικογραφιών Βγενοπούλου. «Ζήτησα το τηλέφωνο του, μιλήσαμε και πήγα με το υπηρεσιακό μου αυτοκίνητο στο υπηρεσιακό του γραφειο. Δεν ήταν συνάντηση για καφέ. Είχαμε μια ολιγόλεπτη συζήτηση για τις οικογένειας μας. Μου είπε ότι φέρθηκα με σκληρότητα στην υπόθεση Αγγέλου (σς: είχε επιβληθεί τεράστια εγγύηση), ενώ άφησε αιχμές ότι αφαίρεσα τη δικογραφία Βγενοπούλου από την εισαγγελία διαφθοράς για να ευνοήσω το Βγενόπουλο. Πέρασε μια εβδομάδα και δέχτηκα δυο κλήσεις του. Τον κάλεσα πίσω και μου είπε με επιθετικό τρόπο ότι δεν έχω επιστρέψει τη δικογραφία Βγενοπούλου και πρέπει να την επιστρέψω για να κάνω Χριστούγεννα και μου είπε για ένα απόστημα που πρέπει να σπάσει».

Προέδρος: Κατά τη συνάντηση σας πως ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος; Ήταν μειωτικός;

Μάρτυρας: Ήταν. Πήγα μόνο για ένα σκοπό για να σταματήσει η καταρράκωση της οικογένειας μου.

Πρόεδρος: Όταν πήγατε εκεί το ξέρατε ότι θα κουβεντιάζατε αυτό το ζήτημα (Βγενοπουλος);

Μάρτυρας: Γι’ αυτό πήγα!

Πρόεδρος: Οταν σας είπε ότι δεν έπρεπε να πάρετε τη δικογραφία και πως θέλετε να ευνοήσετε συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν ήταν η γνώμη του;

Μάρτυρας: Δεν ήταν η γνώμη του. Ήθελε να με εξωθήσει να αφήσω τη δικογραφία.

Πρόεδρος: Εσείς πήγατε όμως… Υπάρχει στην πρώτη συνάντηση για ποινική αξιολόγηση;

Μάρτυρας: Όταν μου λέει γύρνα πίσω τη δικογραφία στη Ράικου;

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε ψευδή την κατάθεση του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

«Όσα είπε ο κύριος Αθανασίου είναι ψέματα. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα ή ο Αθανασίου να ψεύδεται και εγώ να λέω την αλήθεια ή εγώ να ψεύδομαι και εκείνος να λέει την αλήθεια. Σε κάθε περίπτωση έχει διαρπάξει ποινικά αδικήματα» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις