Site icon NewsIT

Γεωργιάδης: Εμπαθής και συκοφαντική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο της Κω

18.08.2024 | 11:39
Γεωργιάδης: Εμπαθής και συκοφαντική η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο της Κω

Δεύτερη ημέρα συζήτησης και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης", Τρίτη 30 Ιουλίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στις ενέργειες που κάνει το υπουργείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης παθολόγων στο νοσοκομείο της Κω αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε νέα ανάρτησή του στο «Χ».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται στο θέμα με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο (17/08/2024) για το νοσοκομείο στη Κω, την οποία χαρακτηρίζει «εμπαθή και συκοφαντική».

Στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει: «Στα ΤΕΠ εφημέρευαν στις 15/8 αγροτικοί ιατροί και ένας ειδικευμένος γιατρός, ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας, πολύ έμπειρος ειδικότητας γυναικολογίας. Στον ασθενή έγινε καρδιογράφημα, ελήφθη το ιστορικό του και έγινε επικοινωνία με τον καρδιολόγο του νοσοκομείου, που βρίσκεται σε άδεια ανατροφής τέκνου και τον καρδιολόγο του ΕΚΑΒ. Αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή του σε μονάδα εμφραγμάτων, που δεν υπάρχει ούτως ή άλλως στην Κω, λόγω του πολύ επιβαρυμένου καρδιολογικά ιστορικού του ασθενούς (αγγειοπλαστικές κλπ).

Δεν μπορεί να κλείσει το νοσοκομείο γιατί σε μία εφημερία δεν υπάρχουν όλες οι ειδικότητες. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως στην Κω, προς το παρόν λειτουργεί Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας γιατί δεν έχει όλες τις απαραίτητες μονάδες ώστε να είναι αμιγώς ΓΝ.

Η διαχείριση του ασθενούς έγινε άψογα τηρώντας όλο το σχετικό πρωτόκολλο, έτσι σώθηκε η ζωή του χάρη στη συνεργασία των ιατρών στην Κω, με τους ιατρούς στο Ηράκλειο αλλά και το ΕΚΑΒ που ήταν άψογη.

Όσον αφορά στον ασθενή με ΟΕΜ έφτασε άσφυγμος στο νοσοκομείο δυο μέρες μετά, είναι άλλο δηλ περιστατικό στις 17/8, οπότε εφημερεύων ειδικός ιατρός ήταν ο παθολόγος του νοσοκομείου Ικαρίας, που είναι με μετακίνηση στην Κω, κ. Περώφ.

Τέλος από την ερχόμενη εβδομάδα μετακινούνται σταδιακά ο παθολόγος κ. Βισβάρδης Ι. από το Ε.Κ.Α, η παθολόγος κ. Μπίσια από το Ε.Κ.Α και η παθολόγος κ. Μπίνα από το Ιπποκράτειο.

Επιπλέον οι ιδιώτες παθολόγοι του νησιού που εθελοντικά δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν σε εφημερίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.

Μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει η ταυτόχρονη προκήρυξη και των 4 θέσεων παθολόγων, ένα διαχρονικό αίτημα του νησιού ικανοποιείται έτσι, ο καρδιολόγος κ. Τσετίν θα υπηρετεί στο Νοσοκομείο με μπλοκ παροχής υπηρεσιών για άλλους 6 μήνες και στο διάστημα αυτό θα δρομολογήσουμε την εκ νέου μόνιμη πρόσληψη του στο ΕΣΥ.

 Όσο ο Σύριζα κάνει φθηνά αντιπολιτευτικά τεχνάσματα εμείς λύνουμε τα προβλήματα.

Υγ:1. Αν και σχολίασαν την ανάρτηση μου κανένα σχόλιο δεν έκαναν που τους απέδειξα πως 4 χρόνια με Κυβέρνηση Σύριζα τα προβλήματα ήταν ακριβώς τα ίδια, μάλλον θα τους διέφυγε.
2Το πού κάνω διακοπές με την Οικογένειά μου θα μου επιτρέψουν να το κρατήσω για την Οικογένεια μου εκτός και αν απαγορεύονται και οι διακοπές….δεν νομίζω ο Στέφανος Κασσελάκης να είναι αυτής της αντίληψης κρίνοντας από τις πρόσφατες διακοπές του στη Μύκονο και την ωραία του πισίνα (συγγνώμη δεξαμενή νερού με ξαπλώστρες εννοούσα…) στις Σπέτσες…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version