Site icon NewsIT
13:43 | 20.05.20

Γεωργιάδης: Ετοιμάζουμε παρατηρητήριο ρευστότητας για τις επιχειρήσεις

Γεωργιάδης: Ετοιμάζουμε παρατηρητήριο ρευστότητας για τις επιχειρήσεις
Newsit Newsroom

Τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου ρευστότητας ως εργαλείου για τις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη (20.05.2020).

“Φτιάχνουμε ένα παρατηρητήριο ρευστότητας για τον ρυθμό εκταμίευσης των εργαλείων που δίνονται από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις”, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Όπως είπε ο υπουργός “αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι να φτιάχνουμε χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά τα χρήματα αυτά να φτάνουν στις επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη και μπορούν να έχουν αυτά τα χρήματα στα χέρια τους”.

Σε ό,τι αφορά στα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη (20.05.2020), ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: “Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην εξειδίκευση των μέτρων για εστίαση, τουρισμό, ρευστότητα στην οικονομία και την επανεκκίνησή της. Διότι η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το δεύτερο μεγάλο στοίχημα. Όπως πήγαμε καλά στο υγειονομικό σκέλος της κρίσης, να πάμε καλά και στο οικονομικό σκέλος. Προφανώς το οικονομικό σκέλος είναι πιο δύσκολο γιατί η Ελλάδα έχει κάποιες διαρθρωτικές αδυναμίες στην παρούσα κρίση. Μεγάλη η μερίδα του τουρισμού στην οικονομία μας, μεγάλη η μερίδα της εστίασης, υψηλό δημόσιο χρέος, πράγματα που κάνουν δυσκολότερη την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και δημιουργούν συνθήκες μεγάλης ύφεσης. Πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα και ψύχραιμα για να έχουμε το καλό σενάριο μιας μονοψήφιας ύφεσης παρά το δυσμενές σενάριο μίας διψήφιας. Θα δούμε…”.

Για τις επιχειρήσεις, που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή ξεκαθάρισε ότι “θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το βοήθημα”.

Υπενθύμισε ότι από τις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (20.05.2020) λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ η οποία θα μείνει για πέντε μέρες ανοιχτή, ενώ σε ό,τι αφορά στο εγγυοδοτικό ταμείο, το οποίο θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα, είπε πως έχουν συμπεριληφθεί και οι μεγάλες επιχειρήσεις:

“Δύο δισ. ευρώ θα δοθούν για τις μεγάλες επιχειρήσεις και 5 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version