Πολιτική

Γεωργιάδης για Τσίπρα: Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλέχθηκε

"Πόλεμο" ανάμεσα στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε μια φράση του Άδωνι Γεωργιάδη, που ουσιαστικά συνέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ και την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνη των ναζί!

Όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του υποψηφίου για την ηγεσία στη Νέα Δημοκρατία. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Σήμερα θα ήμασταν έξω από το μνημόνιο παρέα με την Πορτογαλία. Η Κύπρος που μπήκε στο μνημόνιο, τρία χρόνια μετά από εμάς, βγαίνει και εμείς ξαναγυρνάμε πριν από το 2010, γιατί βγάλαμε για πρωθυπουργό έναν τυχοδιώκτη». Και όταν του επισημάνθηκε από τον δημοσιογράφο πως ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη δημοκρατικά, ο κ. Γεωργιάδης έριξε τη… βόμβα: «και ο Χίτλερ εκλέχθηκε δημοκρατικά, τι θα πει αυτό;».

«Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ προτείνω να πάει να κάνει ένα ευχέλαιο να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του, ειλικρινά το λέω. Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το διπλανό του για αυτό που ζει η χώρα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Φυσικά, οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για πολιτικές χυδαιότητες και ζήτησε να καταδικαστούν οι δηλώσεις του υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ και από τους ανθυποψηφίους του.

«Μια ημέρα μετά την επέτειο του ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό και το ναζισμό, ο Α. Γεωργιάδης παρομοιάζει την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία το 1933, κατασκευάζοντας ιστορικές αναλογίες αντίστοιχες με το επίπεδο βιβλίων που έχει κατά καιρούς προωθήσει από την εκπομπή του.

Είμαστε συνηθισμένοι στις πολιτικές χυδαιότητες του κ. Γεωργιάδη, αλλά αυτό δεν τις κάνει ούτε λιγότερο επικίνδυνες, ούτε λιγότερο αποκρουστικές. Γι’ αυτό τον λόγο, θέλουμε να θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη των δηλώσεών του κ. Γεωργιάδη από την ηγεσία της ΝΔ και από τους υπόλοιπους συνυποψήφιούς του», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε κάθε όριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ