Site icon NewsIT

Γεωργιάδης σε Κασσελάκη που ζήτησε την άμεση αποπομπή του: «Μην βλέπετε ανθρώπινες τραγωδίες ως πολιτικό σωσίβιο»

23.08.2024 | 17:43
Γεωργιάδης σε Κασσελάκη που ζήτησε την άμεση αποπομπή του: «Μην βλέπετε ανθρώπινες τραγωδίες ως πολιτικό σωσίβιο»

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη για τον θάνατο τουρίστριας, μετά από ανακοπή σε ταβέρνα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με μήνυμά του στα social media είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπεμφθεί άμεσα ο Άδωνις Γεωργιάδης από υπουργός Υγείας, με αφορμή τις δηλώσεις του πως το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει γιατρός σε περιφερειακό ιατρείο, κάτι που όπως σημείωσε ισχύει «από ιδρύσεως του ΕΣΥ».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κύριε Μητσοτάκη, η δήλωση του ακροδεξιού που κάνατε υπουργό Υγείας, “η ασθενής έπαθε ανακοπή Κυριακή και τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχουν γιατροί, κανένα κράτος δεν μπορεί να έχει παντού ιατρούς”, είναι ακραίο δείγμα κυνισμού. Ξέρω ότι με τον κ. Γεωργιάδη μοιράζεστε τον ίδιο κυνισμό και την ίδια έλλειψη ενσυναίσθησης (το είδαμε από τα Τέμπη ως την Πεντέλη), αλλά η συγκεκριμένη δήλωση μπορεί να “θεραπευτεί” μόνο με άμεση αποπομπή του».

Η απάντηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν άργησε να έρθει και αρχικά χαρακτήρισε την δήλωση Κασσελάκη ως «Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «μην βλέπετε τις ανθρώπινες τραγωδίες ως το πολιτικό σας σωσίβιο είναι ντροπή».

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ως εξής: «Άκρον Άωτον μνημείο λαϊκισμού: εγώ είπα αυτό που ισχύει, ότι δηλ στα Περιφερειακά Ιατρεία ιατρούς έχουμε από την ίδρυση του ΕΣΥ Δευτέρα-Παρασκευή. Το Σ/Κ οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα Κέντρα Υγείας. Αυτό δεν έγινε επί θητείας μου, αλλά ίσχυε πάντα και επί Σύριζα.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν υφίσταται καμία ευθύνη του ΕΣΥ, ούτε καμία έλλειψη ιατρού. Η εκδημήσασα υπέστη ανακοπή σε ταβέρνα, είχε ειδικά θέματα, που λόγω ιατρικού απορρήτου δεν αποκαλύπτω και ενώ και η νοσηλεύτρια από το Περιφερειακό Ιατρείο βρέθηκε εκεί για τις πρώτες βοήθειες σε 4’ και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Δομοκού σε 20’, δεν κατέστη δυνατή η ανάταξη της καθώς είχε ήδη αποβιώσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version