Ο κ. Σαμαράς θα αξιολογηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος
Σήκωσε το γάντι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τις χθεσινές (12/12/24) ομοβροντίες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επέκρινε δριμύτατα την κυβέρνηση για την ασκούμενη εξωτερική πολιτική ειδικά στα ελληνοτουρκικά, ενώ ζήτησε για ακόμα μια φορά την αποπομπή του υπουργού Εξωτερικών.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά όσο και από τον Κώστα Καραμανλή με τον πρώτο να κάνει λόγο για πολιτική κατευνασμού και υποχωρήσεων είπε: «Θα είμαι σαφής. Μπορεί ο καθένας να έχει την αντίληψή του για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα. Υπάρχει μια νομιμοποιημένη κυβέρνηση που μέσα από τα συλλογικά της όργανα θα ασκήσει τη στρατηγική της και θα κριθεί εν τέλει από τον ελληνικό λαό. Εμείς θα πορευθούμε στη βάση αυτή. Δεν έχει υπάρξει, ούτε θα υπάρξει ποτέ καμία απολύτως υποχώρηση. Η σκέψη όμως ότι με ανέξοδες πολεμικές ιαχές ή με μία δογματική ακινησία ως δια μαγείας θα λυθούν τα προβλήματα που δεν λύθηκαν για πενήντα χρόνια, αποτελεί απλώς μία φενάκη».
Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ακόμα ότι «Ο κύριος Σαμαράς έχει την ιστορική του διαδρομή και θα αξιολογηθεί και από τον ιστορικό του μέλλοντος. Εγώ θα μιλήσω για τη δική μου θέση και η δική μου θέση είναι πάρα πολύ απλή και πάρα πολύ συγκεκριμένη. Εγώ παράγω και θέτω στην κρίση της Βουλής και του ελληνικού λαού τα συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία έχουν προκύψει από τον ελληνοτουρκικό διάλογο και τα οποία είναι ότι έχουμε επιστρέψει σε περίοδο σχετικής ομαλότητας. Τα νησιά μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μία κατάσταση να μη λειτουργούν υπό καθεστώς φόβου. Έχουμε αναπτύξει το αποτύπωμα της ελληνικής διπλωματίας περισσότερο από ποτέ. Δεν έχουμε κανένα φοβικό σύνδρομο. Δεν μας κατατρέχει το φοβικό σύνδρομο ότι θα πρέπει ως αδύνατοι να προσέλθουμε στη συζήτηση. Έχουμε πολύ μεγάλη ισχύ για να το πράξουμε αυτό. Υπηρετούμε μια πολιτική η οποία δεν είναι δική μου. Εγώ εφαρμόζω την πολιτική η οποία τίθεται με την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού από το Υπουργικό Συμβούλιο και από το ΚΥΣΕΑ. Άρα είναι μια συλλογική πολιτική της κυβέρνησης».