Παράλληλα απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών της ΝΔ χαρακτήρισε μυθεύματα την αύξηση προσλήψεων στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ και άσκησε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
H Όλγα Γεροβασίλη εμφανίστηκε αισιόδοξη για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης. Eπικαλέσθηκε, μεταξύ άλλων, αναφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες «δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία γύρω από την αξιολόγηση» και τόνισε ότι μαζί με την ΕΚΤ ζητούν ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.
Η Όλγα Γεροβασίλη, απέδωσε την «όποια καθυστέρηση» για το κλείσιμο της αξιολόγησης – «για την οποία η αντιπολίτευση προσπαθεί να πείσει ότι βαρύνει την κυβέρνηση» στην διάσταση μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, όσον αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, που συζητούν για μετά τα 2018.
Αναφορικά με το «σενάριο» ότι η κυβέρνηση ψάχνει 180 βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αφού είπε πως οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας δεν θα ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, σημείωσε πως «ευτυχώς δεν επαρκούν οι υπόλοιποι πρόθυμοι για να επιτευχθεί αυτό».
«Ο ελληνικός λαός δεν κάνει θυσίες για να ξαναδεί το «ναι σε όλα» σε ημερήσια διάταξη» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη. Κατηγόρησε δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής από την κυβέρνηση, η ΝΔ ζητά δηλώσεις υποταγής από τον ελληνικό λαό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Όλγα Γεροβασίλη για την προσωπική της περίπτωση που είχε αναδειχθεί από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και υποστήριζε πως «παρανόμως διετέλεσα βουλευτής επί τρία – μάλιστα – χρόνια, καθώς υποστήριζε ότι υπήρχε ασυμβίβαστο στο ίδιο πρόσωπο, της ιδιότητας του βουλευτή και του γιατρού, ομόρρυθμου μέλους Ο.Ε., η εταιρία του οποίου είναι συμβεβλημένη να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» κατηγορίες που «έσπευσαν να υιοθετήσουν και κόμματα της αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ και επί ημέρες συνεπικουρούσαν στην επίθεση λάσπης στο πρόσωπό της» είπε πως «σήμερα, σας καταθέτω τη γνωμοδότηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος αποφαίνεται μετά από δικό μου ερώτημα, και σε ένα κείμενο 72 σελίδων, ότι δεν προκύπτει ασυμβίβαστο στο ίδιο πρόσωπο της ιδιότητας του βουλευτή και ιατρού, ομόρρυθμου μέλους Ο.Ε., η εταιρία του οποίου είναι συμβεβλημένη να παρέχει υπηρεσίες υγείας στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ» Επίσης σας καταθέτω και «δύο γνωμοδοτήσεις διακεκριμένων νομικών. Του Ακρίτα Καιδατζή, επίκουρου καθηγητή Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και του Σπυρίδωνα Φλογαίτη, καθηγητή Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Και οι δύο γνωμοδοτήσεις, αποφαίνονται το ίδιο ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο…».
Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλόγισε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης ότι «μέσα από την επίθεση που έγινε στο πρόσωπό μου» θέλατε «να στηρίξετε το αφήγημά σας περί ανύπαρκτου ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς». Και πρόσθεσε πως ενώ «πολλοί συνάδερφοι, γιατροί και φαρμακοποιοί, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι επίσης έχουν αντίστοιχες συβάσεις, δεν όρθωσαν το ανάστημά τους, δεν μίλησαν την στιγμή που έπρεπε. Άλλη όμως φορά, να προσέχετε σε ποια δημοσιεύματα βάζετε τις υπογραφές σας….».
Αναφορικά με την κριτική της Αντιπολίτευσης για τις προσλήψεις στο Δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για «απόπειρα πολιτικής παραπλάνησης». Λέτε ότι «από 690.425 υπαλλήλους τον Οκτώβριο του 2015 το σύνολο των υπαλλήλων όλου του Δημοσίου Τομέα (συν ΝΠΙΔ) ανήλθε τον Οκτώβριο του 2016 σε 697.226. Απάντηση. Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είστε καλά διαβασμένοι. Ο αριθμός του τακτικού προσωπικού του δημοσίου, εκτός των Ν.Π.Ι.Δ. δεν εμφανίζει αύξηση αλλά μείωση κατά 2.195 υπαλλήλους. Οι συνολικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2016, ανέρχονται σε 8.215. Από αυτές, οι 1.304 αφορούν προσλήψεις σε εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων. Επιπλέον, 501 είναι προσλήψεις σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α..Σύμφωνα με τον Νόμο, οι διορισμοί σε εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων και σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα δεν υπολογίζονται στον κανόνα 1/5. Ως εκ τούτου, η αναφορά περί αύξησης του προσωπικού παρά τον κανόνα 1/5 είναι ψευδής. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση στο συνολικό έκτακτο προσωπικό ανέρχεται στα 5.095 άτομα. Η αύξηση του έκτακτου προσωπικού που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό είναι 2.111 άτομα από τους οποίους οι 1.781 εντοπίζονται σε φορείς του Υπουργείου Υγείας. Οι υπόλοιποι 2.954 εργαζόμενοι αφορούν σε υπηρεσίες που εκτελούν συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό».
Αναφορικά με τους μετακλητούς υπαλλήλους, η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, είπε πως «έως και την 31 Οκτωβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 2099 και αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους. Από αυτούς μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και υπηρεσίες της Βουλής» και διευκρίνισε πως «τον Νοέμβριο λόγω του ανασχηματισμού ο αριθμός μειώθηκε ενώ τον Δεκέμβρη πάλι εξαιτίας του ανασχηματισμού αναμένεται να παρουσιάσει μικρή αύξηση».
Κανείς, είπε η κυρία Γεροβασίλη, «δεν νομιμοποιείται να μιλά για “δικά μας παιδιά” ή “στρατό κομματικών”». Εσείς και όχι εμείς είσαστε που « δεν καταγράφατε το σύνολο των μετακλητών. Για την ακρίβεια δεν καταγράφατε ούτε το 1/3 αυτών.Έως και τον Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση «μετακλητοί» καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι.Και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, και πάει λέγοντας… Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, «καταγραφόταν» μια «εικονική πραγματικότητα» που απέκρυπτε τον συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες….».