Site icon NewsIT

ΓΓ Ισραηλιτικού Συμβουλίου σε Πέτρο Παππά: Η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία

11.09.2024 | 12:01
ΓΓ Ισραηλιτικού Συμβουλίου σε Πέτρο Παππά: Η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία

Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το δημοσίευμα του "Βήματος της Κυριακής" για αλλοίωση των διαλόγων του σταθμάρχη της Λάρισας με τους μηχανοδηγούς το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όταν και συνέβη η πολύνεκρη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024. Την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, Βίκτωρ Ελιέζερ για την τοποθέτησή του σχετικά με τους Ορθόδοξους Εβραίους.

Αιτία η παρομοίωση που χρησιμοποίησε ο Πέτρος Παππάς με τους Ορθόδοξους Εβραίους προκειμένου να υποστηρίξει το πάθος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά Κασσελάκη στην «καθαρή αριστεροσύνη».

Ο Πέτρος Παππάς είχε πει στον ΣΚΑΪ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «ανετράπη ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού».

Από την πλευρά του ο Βίκτωρ Ελιέζερ του απάντησε λέγοντας ότι…. «Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με την “καθαρότητα της πίστης”, την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!».

Στην ανάρτησή αναφέρει χαρακτηριστικά

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πέτρος Παπάς σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός του, επεσήμανε ότι «Ανετράπη ο Στέφανος Κασσελάκης ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού».

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με τη «καθαρότητα της πίστης», την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Σε ότι αφορά, «τα κλειδιά του ναού», μετά τη καταστροφή του Ναού του Σολομώντα το 70 μ.χ, εβραϊκός ναός δεν υφίσταται, παρά μόνο ότι απέμεινε από αυτόν, που δεν είναι άλλο από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ.

Φανατικοί βεβαίως υπάρχουν ανάμεσα στους Εβραίους, υπάρχουν όμως και ανάμεσα στους πιστούς και του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα θωρακίζουν με τη βία τη «καθαρότητα της πίστης», ενώ κάποιοι άλλοι στη κυριολεξία «δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά των ναών».  

 

Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία!!!!» 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version