Site icon NewsIT

Γιακουμάτος στο Newsit: Δεν επανεξετάζω το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές – Ξεκινάω διαβούλευση από που θα ξεκινήσει

24.06.2014 | 14:35
Γιακουμάτος στο Newsit: Δεν επανεξετάζω το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές – Ξεκινάω διαβούλευση από που θα ξεκινήσει

Τέλος στην παραφιλολογία που τον έφερε να επανεξετάζει το άνοιγμα των καταστημάτων ολες τις Κυριακές βάζει μέσω του Newsit ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. "Αυτό που θα αποφασίσω μέσα από διαβούλευση είναι το σε ποιες τουριστικές περιοχές θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο" λέει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει τη δοκιμαστική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σε αυτές θα περιλαμβάνεται το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και μια ακόμη τουριστική περιοχή.

Ομως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί καθώς η διαβούλευση για το θέμα ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή και οι πρώτοι που θα καταθεσουν τις προτάσεις τους στον Υφυπουργό Ανάπτυξης θα είναι οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ.

“Πρώτα θα ακούσω τους φορείς και μετά θα αποφασίσω” λέει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος “το άρθρο 5 του νόμου 4254 λέει οτι με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς  τουλάχιστον 3 περιοχές όπου επιτρέπεται για ένα χρόνο πιλοτικά το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάω πιλοτικά με το ΕΒΕΑ, θα καλέσω μετά και τους άλλους φορείς των πόλεων και θα ακούσω απόψεις και εγώ θα αποφασίσω. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, είμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης και η διεβούλευση θα φέρει 7, 17, 8 ή 3 περιοχές, τουλάχιστον 3 περιοχές.

Αυτό θα έχει τελειώσει στις 7 Ιουλίου, θα υπάρχει απόφαση όπως ορίζει ο νόμος. Δεν έχουμε δηλαδή κάποια αλλαγή, ούτε επαναξετάζεται τίποτα, τώρα ξεκινάει η διαβούλευση βάση του νόμου” επεσήμανε ο κύριος Γιακουμάτος.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου στο newsIT.gr

  ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιακουμάτος: Ηλεκτρονική θα είναι πλέον η διαδικασία κατοχύρωσης εμπορικού σήματος

Υπ. Ανάπτυξης: Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή αλλά όχι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Έρχονται αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο και… δεν είναι ανέκδοτο – Αυξάνονται οι βασικοί μισθοί στα ειδικά μισθολόγια

Τέλος οι περιοχές αμιγούς κατοικίας – Με εντολή τρόικας έρχεται νομοσχέδιο για να χτίζονται τα πάντα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version