Site icon NewsIT

Γιάννης Μπουτάρης: Επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά μετά την επίθεση

20.05.2018 | 14:02
Γιάννης Μπουτάρης

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε σήμερα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη εκδηλώνοντας τη συμπαράστασή της για την επίθεση που δέχθηκε.

«Είμαστε όλοι μαζί με τον Γιάννη Μπουτάρη. Με τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό. Είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που καπηλεύονται τους αγώνες των Ποντίων και των κινημάτων και λειτουργούν ως προβοκάτορες. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τη βία θέλουν να επιβληθούν. Ακροδεξιοί και “αγανακτισμένοι”, οι σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες. Ο φασισμός δεν θα περάσει», τονίζει η κ. Γεννηματά σε δήλωσή της.

Βενιζέλος: Δεν αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη του φασισμού

«Η δική μου Θεσσαλονίκη είναι άλλη. Δεν αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη του φασισμού που αναζητά προσχήματα, του φασισμού που κρύβεται πίσω από ιστορικές επετείους, αθλητικά γεγονότα, το θρησκευτικό αίσθημα κοκ. Πρόκειται για τη χειρότερη εκδοχή φασισμού», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Γιάννης Μπουτάρης: Η άγρια επίθεση

Άγρια επίθεση από εξοργισμένο πλήθος δέχτηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, το απόγευμα του Σαββάτου (19.05.2018).

Ο Δήμαρχος βρέθηκε στις εκδηλώσεις της Γενοκτονίας των Ποντίων στην περιοχή του Λευκού Πύργου με την κατάσταση να ξεφεύγει, καθώς κάποια άτομα άρχισαν να βρίζουν τον δήμαρχο και στην συνέχεια δεν δίστασαν να του επιτεθούν με σπρωξίματα και χτυπήματα.

Αμέσως επιχείρησαν οι άνδρες της ασφάλειας του να τον απομακρύνουν. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα άτομα δεν σταμάτησαν πουθενά μιας και πετάχτηκαν πολλά μπουκάλια και αντικείμενα… ενώ ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν σε κατάσταση σοκ.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο πρότειναν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους και λίγες ώρες αργότερα πήρε εξιτήριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version