Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Ανοιχτή η δημιουργία γραφείου τύπου στα Δικαστήρια – «Απαράδεκτο να διαρρέουν δικογραφίες»

Τη διάθεση της κυβέρνησης να αξιολογήσει την πρόταση της Η’ αντιπροέδρου της Βουλής, Σοφίας Σακοράφα για δημιουργία γραφείου Τύπου στα δικαστήρια, έκανε γνωστή ο Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 με θέμα «αναγκαία Προστασία της κοινωνίας από τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ», με αφορμή τη διαχείριση της υπόθεσης του Κολωνού από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Οικονόμου συμφώνησε με την κ. Σακοράφα για την ανάγκη προστασίας της μυστικότητας των ανακριτικών διαδικασιών, λέγοντας ότι «δεν μπορεί το υλικό της δικογραφίας, σε καμιά υπόθεση, πολύ περισσότερο σε υποθέσεις που αφορούν ανήλικους, να είναι φειγ-βολάν στη δημοσία σφαίρα. Είναι κάτι απαράδεκτο».

Η κ. Σακοράφα σημείωσε ότι σε άλλες χώρες, υπάρχουν γραφεία Τύπου στα δικαστήρια, που ανακοινώνουν ότι είναι, και πρέπει να είναι, ανακοινώσιμο. «Προτείνω, να υπάρξει υπηρεσία Τύπου, με επικεφαλής εισαγγελέα-δικαστή, και να δίνεται στον Τύπο ότι πρέπει να μάθει ο κόσμος» είπε η Η’ αντιπρόεδρος της Βουλής,

Σημειώνω με μεγάλη προσοχή τις προτάσεις της κα Σακοράφα «για το πως πρέπει, από τα δικαστήρια, να διαχειριζόμαστε τα πράγματα. Νομίζω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, που είναι πιο αρμόδιο, θα αξιολογήσει τη σκέψη σας αυτή» απάντησε ο κ. Οικονόμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βολές προς πάσα κατεύθυνση από Σπίρτζη στο 5ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - «Η διαθεσιμότητά μου θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του κόμματος»
Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε το συνέδριο ως «συνέδριο συρρίκνωσης» ασκώντας κριτική στην ηγεσία του κόμματος αλλά και στον Στέφανο Κασσελάκη
Χρήστος Σπίρτζης
Μητσοτάκης για την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Η Ελλάδα σταματά να αποτελεί παγκόσμια εξαίρεση, τέλος οι ιδεοληψίες»
Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του τόνισε πως από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, τα παιδιά θα σταματήσουν να φεύγουν από την πατρίδα τους για σπουδές
Κυριάκος Μητσοτάκης
3