Δευτέρα, 7 Οκτ.
20oC Αθήνα

Γιατί δεν συναντήθηκαν Σαμαράς-Τσίπρας και γιατί οι Ελληνες πολιτικοί δεν πρόκειται να συνεννοηθούν

Γιατί δεν συναντήθηκαν Σαμαράς-Τσίπρας και γιατί οι Ελληνες πολιτικοί δεν πρόκειται να συνεννοηθούν

Τελικά το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει το προφανές. Να προστατεύσει την οικονομία και κατ’  επέκταση και ουσιαστικά τους πολίτες από την πολιτική διαπάλη και αντιπαράθεση.

Θα πούμε το αυτονόητο. Όταν τα πολιτικά κόμματα προστατεύουν την οικονομία, προστατεύουν τους πολίτες. Δεν είναι δα και κάτι πολύ δυσνόητο να γίνει αντιληπτό, δεν ζητάμε να κατανοήσουν τη θεωρία της σχετικότητας. Το αυτονόητο. Ας κάνουν λοιπόν την επανάσταση του αυτονόητου.

Μην ελπίζετε όμως. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ελπίζουμε. Είναι τόσο προσηλωμένοι οι πολιτικοί στις κομματικές και προσωπικές διεκδικήσεις που αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Το είδαμε το έργο τις τελευταίες μέρες, ελπίσαμε κάποια στιγμή ότι Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος θα κάνουν την υπέρβαση, αλλά δυστυχώς επανήλθαμε στην πεπατημένη, στα γνωστά και τετριμμένα.

Ο Τσίπρας δεν ήθελε να συναντηθεί με τον Βενιζέλο και ύστερα από αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Τσίπρα το ξανασκέφτηκαν, άστο δεν έχουμε να πούμε και τίποτα σπουδαίο.
Ασφαλώς και δεν πρόκειται να πουν τίποτα σπουδαίο αν συναντηθούν και αντί για διάλογο έχουν παράλληλους μονολόγους.
Ασφαλώς δεν έχει νόημα αν η συνάντηση γίνει για να βγουν μετά στις κάμερες και να πουν εγώ του είπα, εγώ του ζήτησα αλλά εκείνος….

Αν, όμως συζητούσαν ας πούμε για τις 100 δόσεις και συμφωνούσαν ότι μπορούν να πουν στην τρόικα ως εδώ και μη παρέκει. Αν το ίδιο επαναλάμβαναν για τις περικοπές στις επικουρικές, τα εφάπαξ και όποια άλλα εισπρακτικά μέτρα (γιατί εκτός των άλλων είναι και αντιοικονομικά και όχι μόνο δεν βοηθούν τη χώρα, αλλά την σπρώχνουν πάλι προς την ύφεση), αν συμφωνούσαν να ρίξουν τους τόνους και να αφήσουν την οικονομία ήσυχη. Απλά πράγματα δηλαδή. Δεν θα ήταν καλύτερα; Και μόνο το κλίμα να βελτιωθεί, είναι μεγάλο όφελος για την κοινωνία και την οικονομία. Για τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και κατάκτηση.

Για να μη μιλήσουμε για τα άλλα κόμματα. Ο Καμμένος σε ρόλο αρχάγγελου Γαβριήλ απειλεί με αποκεφαλισμούς βουλευτές που δεν θα κάνουν αυτό που εκείνος επιδιώκει στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν ξέρω αν έχει βάλει και κονσερβοκούτια να σκουριάζουν. Κάνουν πιο επώδυνο τον αποκεφαλισμό. Πώς να συζητήσεις με ένα τέτοιο και τόσα φανατισμένο πολιτικό αρχηγό.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του αρνείται να συζητήσει οτιδήποτε εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε τη βελτίωση της ζωής των πολιτών σύντροφοι; Σαν άλλο Ισλάμ που υπόσχεται βουνά με ρύζι και ουρί του παραδείσου στην άλλη ζωή, έτσι και το ΚΚΕ υπόσχεται ευτυχία, ευδαιμονία και άλλα χαρωπά σε ένα σοσιαλισμό αλά ελληνικά. Ως τότε σύντροφοι; Αφού παλεύετε καθημερινά, όπως λέτε, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, γιατί δεν μπορείτε να συζητήσετε για τις επικουρικές, το εφάπαξ, τις 100 δόσεις. Δεν θα σας κατηγορήσει συμβιβαστικούς, ούτε για αναθεωρητές σύντροφοι. Βγείτε από το κάστρο του Περισσού.

Για να μην πάμε και στους ανεξάρτητους. Ο κ. Τατσόπουλος δεν θα ψηφίσει λέει Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να μην τον πουν αργυρώνητο. Και η συνείδηση, το καθήκον κύριε βουλευτά; Και γιατί να μην σας αποκαλέσει η άλλη πλευρά αργυρώνητο; Σαθρά επιχειρήματα σε σαθρές καταστάσεις. Η παρακμή του πολιτικού συστήματος σε όλο του το μεγαλείο.

Την ώρα που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις (γιατί και η τρόικα είναι ιμπεριαλισμός κύριε Λαφαζάνη) οι Ελληνες πολιτικοί δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Συνεχίζουν δυστυχώς την παράδοση των πολιτικών κομμάτων μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Εμμένουν στη λογική των κοτζαμπάσηδων και του κομματικού μαντριού  Εκεί έμειναν και εκεί επιμένουν να μείνουν. Κρίμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε