Ας μην ψάχνουμε “βαθυστόχαστες αναλύσεις” και περίπλοκες αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση τοποθέτησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση Επιτρόπου -πιθανότατα στον τομέα Μετανάστευσης- της Κομισιόν. Όπως πάντα, στην Ελλάδα τέτοιες αποφάσεις λαμβάνονται με κριτήρια πρωτίστως “εσωτερικής πολιτικής” σκοπιμότητας!
Η απόφαση για τον Αβραμόπουλο “κλείδωσε” την Πέμπτη στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Και οι δυό τους δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις με τον Αβραμόπουλο. Ο πρώτος τον θεωρεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο στο μικροκομματικό εσωκομματικό “παιχνίδι” της ΝΔ. Δεν του “συγχωρεί” ότι δεν στηρίζει με νύχια και με δόντια τις κυβερνητικές επιλογές. Τον “υποψιάζεται” για τις καλές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Βενιζέλος; Ούτε να τον ακούσει. Η “κόντρα” τους ξεκίνησε από την διεκδίκηση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία κέρδισε ο Βενιζέλος. Οι “διπλωματικές” πρωτοβουλίες και κινήσεις του Αβραμόπουλου μέσα από το ΥΠΕΘΑ εκνεύριζαν τον αντιπρόεδρο που δεν χρειάζεται και πολλές αφορμές για να σε κατατάξει στους εχθρούς του.
Συνεπώς και οι δύο “είδαν” στην τοποθέτηση Αβραμόπουλου στη θέση του Επιτρόπου την ευκαιρία να τον “ξεφορτωθούν” για να το πούμε ωμά.
Γιατί δέχτηκε ο Αβραμόπουλος;
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ OnAlert.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι σημαίνει η μετακίνηση Αβραμόπουλου στην ΕΕ – Ποια θέματα αφήνει ανοιχτά
“Άκυρο” Σαμαρά στην Ντόρα – Δεν θα είναι η Επίτροπος στην Κομισιόν
Υπουργός του Γιούνκερ ο Αβραμόπουλος! Το παρασκήνιο και οι πιθανοί διάδοχοι στο ΥΠΕΘΑ
Γιούνκερ: Πρώτη επίσκεψη ως πρόεδρος της Κομισιόν στην Ελλάδα