Πολιτική

Γιώργος Φλωρίδης για Blue Horizon: Αποτροπιασμός για την απώλεια της ζωής του Αντώνη

«Θλίψη και αποτροπιασμός για την απώλεια της ζωής του Αντώνη, που έγινε με αδιανόητο τρόπο, που κλονίζει, πιστεύω, και αξίες που έχουμε για την ανθρώπινη ζωή», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στην εγκληματική πράξη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon προχθές (5.9.2023) στον Πειραιά.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Φλωρίδης ανέφερε για την εγκληματική πράξη στον Πειραιά: «Η ελληνική Δικαιοσύνη λειτούργησε ταχύτατα, έφερε πίσω το πλοίο, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις. Ξεκίνησε ήδη η διερεύνηση του σοβαρού περιστατικού».

«Διερευνώνται και οι ευθύνες κρατικών αρχών. Kάποιοι υπάλληλοι του λιμενικού δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα, θα τα πληροφορηθούμε», προσέθεσε.

O κ. Φλωρίδης ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί. Την κυβέρνηση την εκφράζει πάντα ο πρωθυπουργός και είναι διαφανής, διαυγής και απηχεί συναισθήματα λαού». 

Tις αναφορές αυτές έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την έναρξη της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που άρχισε να επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την Δικαστική Αστυνομία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος εστίασε στη λάθος δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας, λέγοντας:

«Θεωρούμε ότι η αποπομπή του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά την άστοχη πρώτη δήλωση και μετά με την ανασκευή που την έκανε χειρότερη, θεωρώ ότι θα είναι μια πράξη ευαισθησίας του κυρίου Μητσοτάκη».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου δήλωσε «σοκαρισμένη από την αποκτήνωση». «Οργή και αποτροπιασμός. Ήταν σα να έσπρωχναν τσουβάλι στη θάλασσα», ανέφερε, και χαρακτήρισε «απολύτως απαράδεκτη» τη δήλωση Βαρβιτσιώτη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες στα Εξάρχεια» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ
«Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συναυλίες σε μία περιοχή τόσο πυκνοκατοικημένη και ουσιαστικά χρησιμοποιείται από κάποιους ως ορμητήριο για επεισόδια», επισήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 7
Κωδικός – εξόρμηση στην κοινωνία: Η εντολή Μητσοτάκη και το ορόσημο της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειες τους για το Πάσχα, επιδιώκουν να επικοινωνήσουν δια ζώσης στους πολίτες τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης