Κυριακή, 30 Ιουν.
31oC Αθήνα

Γιώργος Φλωρίδης: Τι μέτρα θα εξαγγείλει ο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση

Γιώργος Φλωρίδης: Τι μέτρα θα εξαγγείλει ο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας – «Βραχιολάκι» σε όσους είναι σε επιτήρηση

Νέα νομοθετικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας που «σαρώνει» στη χώρα μας, αναμένεται να παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στη σκιά της άγριας κακοποίησης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα.

Την ώρα που η κοινωνία παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις γύρω από το ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, ο Γιώργος Φλωρίδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) αναμένεται να παρουσιάσει τροπολογίες και πρόσθετες διατάξεις για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, που ολοένα και εντείνονται, αλλά και αλλαγές που θα επέλθουν στην Ποινική Δικονομία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την ηλεκτρονική παρακολούθηση, με «βραχιολάκι», για όσους βρίσκονται σε καθεστώς επιτήρησης λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

«Όταν κάποιος βρίσκεται υπό επιτήρηση, θα παρακολουθείται με το λεγόμενο ”βραχιολάκι”», τόνισε ο κ. Φλωρίδης.

 

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προανήγγειλε και τη χρήση κινητών τηλεφώνων και δορυφόρων στη μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως μόνο χθες το βράδυ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία.

«Βαριές περιπτώσεις. Έχουμε προσφυγή σε ιατροδικαστές, σε δομές. 5.300 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, 5.500 περίπου συλλήψεις το πρώτο πεντάμηνο του 2024», δήλωσε ο ίδιος. 

«Είναι ένα ζήτημα κάθε μέρα όλο και περισσότερο διογκώνεται γιατί ανοίγουν στόματα. Απελευθερώνονται οι γυναίκες και μιλούν. Κάθε βράδυ εγκαθίστανται 20 panic button και κάθε βράδυ έχουμε μεταφορά σε δομές, πολλές γυναίκες και με τα παιδιά τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις