Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης: «Ανησυχητική η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα» είπε στην τηλεδιάσκεψη με Μπλίνκεν

Το μήνυμα πως η Αίγυπτος είναι χώρα – «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο έστειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ με τον Άντονι Μπλινκεν στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στην συνεισφορά της Ελλάδας για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας, στη σημασία της συνολικής στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου αλλά και στην υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αποκάλεσε ανησυχητική την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο ίδιος επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας «κλειδί» για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τα όσα συμβαίνουν στην Λωρίδα της Γάζας, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου