Πολιτική

Γιώργος Κατρούγκαλος: Ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση ο χάρτης του Μπαχτσελί

Την ανάρτηση ενός χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον «Γκρίζο Λύκο» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζει σε δήλωση του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Και καλεί την κυβέρνηση να θέσει κόκκινες γραμμές.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί πόζαρε με έναν χάρτη που δείχνει ελληνικά νησιά ως… τουρκικό έδαφος. Η Αθήνα αντέδρασε έντονα, ενώ και ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος μίλησε για ακραία πρόκληση.

Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει στήριξη από τους συμμάχους της ώστε να μην επαναληφθεί το «θερμό» καλοκαίρι του 2020.

«Η ανάρτηση χάρτη από τον κυβερνητικό εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί στην Τουρκία, που αμφισβητεί την κυριαρχία στα νησιά μας αποτελεί ακραία παράνομη και ανιστόρητη πρόκληση. Απέναντι σε αυτήν και σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, η κυβέρνηση πρέπει να θέσει σαφείς κόκκινες γραμμές και να εξασφαλίσει απτή, όχι χλιαρή, στήριξη από τους συμμάχους μας. Όχι σε επιστροφή στο 2020», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης