Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Η αινιγματική ανάρτηση για νέο ξεκίνημα

Μετά τις αποκαλύψεις της Κατερίνας Μπατζελή, όλοι περιμένουν σήμερα (18.10.2021), μια συμβολική ημερομηνία για το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου να ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος επέλεξε μια… αινιγματική ανάρτηση.

Σαν σήμερα πριν από 40 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κέρδιζε τις εκλογές του 1981 με το σύνθημα “Αλλαγή”. Μετά τα όσα δήλωσε η Κατερίνα Μπατζελή, πολλοί περίμεναν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα έκανε αυτό που περίμεναν όλοι από την πρώτη στιγμή που αποσύρθηκε, λόγω υγείας, η Φώφη Γεννηματά: θα ανακοίνωνε ότι είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. 

Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε μια ανάρτηση με αναφορές μεν στην 18η Οκτώβρη του ’81 και σε αυτή του 2021 αλλά όχι στο αν θα είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές. Η αναφορά, όμως, στην “αφετηρία νέων αγώνων”, για την ανοικοδόμηση μιας προοδευτικής προοπτικής και για να αλλάξει οριστικά η μοίρα του ελληνικού λαού”, θεωρήθηκε προαναγγελία μιας υποψηφιότητας. 

Έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου: «18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας.

18 Οκτώβρη 2021

Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

 

Αυτό που μένει είναι να δούμε αν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποψηφιότητας θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί.

Τα όσα έγραψε, όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούν να ερμηνευθούν ποικιλοτρόπως. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την «Ομάδα Αλήθειας» – «Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να πετούν λάσπη σε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης»
Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «επικοινωνιακό παρακράτος» αναφορικά με τις σχέσεις που έχει το κόμμα της ΝΔ με την «Ομάδα Αλήθειας» και καταγγέλλει μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρα πολιτικών αντιπάλων
Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών