Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Υπήρξε μόνο στιγμιαία ένταση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσίπρας μετά την δήλωση που έκανε θέτοντας θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Γιώργος Τσίπρας φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ λέγοντας ότι δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα αμφισβήτησης του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εξήγησε ότι η δήλωση του, περί άλλου προσώπου στο κόμμα, δεν είχε στόχο να αμφισβητήσει τον κ. Κασσελάκη. «Αν δείτε όλη τη δήλωση, είναι ότι έχουμε πρόεδρο τον Στέφανο Κασελάκη και με καλύτερη πολιτική λειτουργία θα πάμε και στις ευρωεκλογές και παραπέρα. Αυτή ήταν η δήλωσή μου χθες. Υπήρχε ζήτημα πολιτικής λειτουργίας».

Αναφορικά με την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τόνισε ότι έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση. «Δεν υπήρξε ένταση. Εντάσεις υπήρξαν μόνο στιγμιαία. Ήταν πολύ παραγωγική συζήτηση και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Συνεχίζουμε και προς το συνέδριο και προς τις ευρωεκλογές. Δύο μέρες κράτησαν οι συζητήσεις. Την πρώτη μέρα χωρίς τον πρόεδρο, τη δεύτερη με τον πρόεδρο και το αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό. Βρισκόμαστε σε ένα διαφορετικό σημείο από αυτό που βρισκόμασταν την Κυριακή και προχωράμε όλοι ενωμένοι».

Αναφορικά με το ερωτηματολόγιο τόνισε ότι παραμένει, μπορεί να εμπλουτιστεί, δεν αποσύρεται και όποιος θέλει μπαίνει κανονικά και ψηφίζει. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι θα προτιμούσε μια διαφορετική διαδικασία, γι’ αυτό και δεν έχει απαντήσει στο ερωτηματολόγιο και σημείωσε ότι δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της διήμερης συζήτησης.

«Ήταν θέμα διαδικασίας και τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί. Έχουν δοθεί διευκρινήσεις και είμαστε σε διαφορετικό σημείο. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα ερωτήματα, απλά το πρόβλημα ήταν ότι έχουμε μπροστά μας ένα συνέδριο που αφορά μάλιστα τις θέσεις, με ποιες θέσεις απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό και πώς πάμε στις ευρωεκλογές και άρα μπορεί να δημιουργούσε μια σύγχυση το timing. Οποιαδήποτε άλλη στιγμή θα μπορούσε να υπάρξει το ερωτηματολόγιο αυτό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1