Ο λόγος προφανής: στη λίστα των τελικών δικαιούχων συμπεριελήφθησαν έντυπα με χρέη προς τους εργαζομένους και το Δημόσιο ή έντυπα με… έναν, τρεις και τέσσερις εργαζομένους, έχοντας την ίδια μεταχείριση με εκδοτικά συγκροτήματα που απασχολούν εκατοντάδες. Αλλά στη λίστα μπήκαν ακόμη και έντυπα που κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, εξαιτίας των χυδαίων πρωτοσέλιδών τους που κινούνται συχνά στα όρια του νόμου.
Click4more: Εφημερίδες: Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την απόφαση για την χρηματοδότηση!
Και ναι μεν ο κ. Πέτσας έχει δίκιο όταν λέει πως η νομοθεσία για τη στήριξη του έντυπου Τύπου καθορίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μένει τότε η απορία: για ποιο λόγο η σημερινή κυβέρνηση, εφόσον είχε εντοπίσει το πρόβλημα, δεν προχώρησε στην αλλαγή των συγκεκριμένων κριτηρίων για την επιχορήγηση των εφημερίδων και απλώς προχώρησε σε τροποποιήσεις για να αυξήσει τους τελικούς δικαιούχους; Και γιατί χρειάστηκε να βγάλει πρώτα κανονικά την απόφαση με τους δικαιούχους, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, και κατόπιν εορτής την απέσυρε, αφού πρώτα την κρέμασαν στα… μανταλάκια των social media και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε… στα κάγκελα;
Υπάρχει δε και η πραγματική διάσταση στο ζήτημα, η οποία αφορά τις επιχειρήσεις του Τύπου: η αναστάτωση που προκλήθηκε με την ανάκληση της απόφασης και την επανεξέταση των κριτηρίων θα έχει ασφαλώς ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία και να θιγούν ακόμη και όσοι πραγματικά και κανονικά πληρούν τα κριτήρια της νομοθεσίας. Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει καλέσει σήμερα προς διαβούλευση τους… εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι προφανώς θα εκφράσουν τη διαφωνία τους, ενώ απέφυγε να καλέσει τους (ενδιαφερόμενους) εκδότες ή τις δημοσιογραφικές ενώσεις…
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα πλέον είναι ανοιχτά, ακόμα και αυτό της κατάργησης της νομοθεσίας. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κομμάτων.