Site icon NewsIT

Γλέντι στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

02.09.2024 | 22:02
Γλέντι στη Χειμάρρα για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη

Άφιξη του Φρέντι Μπελέρη στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024. Ο Φρέντι Μπελέρης έλαβε πενθήμερη άδεια από τη Διεύθυνση των αλβανικών φυλακών και μετέβη στο Στρασβούργο προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του ως ευρωβουλευτής κατά την εναρκτήρια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να συμμετάσχει στις ψηφοφορίες ανάδειξης προέδρων του ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Χοροί και πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα μετά την είδηση ότι αποφυλακίστηκε ο Φρέντι Μπελέρης. «Όλα ήταν μία σκευωρία για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα Ράμα», είπε ο ομογενής ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Οι κάτοικοι της Χειμάρρας πανηγυρίζουν για την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη μετά από από 16 μήνες κράτησης, έχοντας ήδη εκτίσει περισσότερο από τα 2/3 της ποινής του.

Ο μόνος περιοριστικός όρος που επιβλήθηκε στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι να διατηρεί τηλεφωνική επαφή με το αστυνομικό τμήμα.

Από το απόγευμα και έως το βράδυ, μέλη της ελληνικής μειονότητας κατέκλυσαν το κέντρο της Χειμάρρας.

Μάλιστα, αποθέωσαν τον Φρέντι Μπελέρη, τον πρώην εκλεγμένο δήμαρχο της πόλης, ο οποίος μόλις βγήκε από τις αλβανικές φυλακές έσπευσε να επισκεφθεί τη Χειμάρρα μετά από 481 ημέρες εγκλεισμού.

Όπως είπε, ο νυν ευρωβουλευτής θα συνεχίσει, πλέον, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον αγώνα του για πλήρη δικαίωση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version