Πολιτική

Γλέζος: H κυβέρνηση στραγγαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία

Με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα “Ενεργοί Πολίτες” ο Μανώλης Γλέζος σχολίασε τις αλλαγές που προωθούνται στον εκλογικό νόμο καθώς και τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι “με απλή αναλογική, η χώρα δεν θα κυβερνηθεί ποτέ”.

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου με τίτλο “H κυβέρνηση Μαξίμου φορολογεί και την απλή αναλογική” αναφέρει:

“Από τότε που ο Γιάννης Πασαλίδης ως Πρόεδρος της ΕΔΑ διακήρυσσε την απλή και άδολη αναλογική, ως το μόνο γνήσιο αντιπροσωπευτικό της βούλησης του Λαού εκλογικό σύστημα, έως σήμερα, όλα τα κόμματα της Αριστεράς το είχαν ως πρωταρχικό αίτημα.

Όμως “Ουκ εά με καθεύδειν το της εξουσίας τρόπαιον”.

Η Λαϊκή κυριαρχία, την οποία αναφέρει το Σύνταγμα (άρθρο 1 παράγραφος 2) και την οποία είχαν καταπατήσει, όλες ως τώρα οι κυβερνήσεις, στραγγαλίζεται και πάλι και μάλιστα από ένα κόμμα, που το είχε προμετωπίδα στις διακηρύξεις του.

Η κυβέρνηση Μαξίμου αφού δέχθηκε όλες τις περικοπές που επιβάλλουν οι δανειστές, αποδέχεται και τις περικοπές της γνήσιας αντιπροσώπευσης της Λαϊκής βούλησης”.

Πηγή: kinisienergoipolites
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ