Σάββατο, 28 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Γλώσσα… λανθάνουσα Τσακαλώτου; “Ζωής θέλοντος η συμφωνία στη Βουλή”

Γλώσσα… λανθάνουσα Τσακαλώτου; “Ζωής θέλοντος η συμφωνία στη Βουλή”

“Γλώσσα λανθάνουσα, την αλήθεια λέγει” λέει ο σοφός λαός. Να είναι αυτό το… λαθάκι του Ευκλείδη Τσακαλώτου, να μπερδεύτηκε μετά από 22 ώρες διαπραγματεύσεων ή πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπέστατο καρφί προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;

Εδώ είναι το θέμα… Διότι πολλά μπορούμε να πούμε για τα ελληνικά του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά μέσα στο μυαλό του για να ξέρουμε πως είπε, τι είπε και τι εννοούσε, κανείς δεν είναι!

Ο υπουργός Οικονομικών μαζί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη βγήκε από το ξενοδοχείο Χίλτον σχεδόν 24 ώρες αφού είχε… μπει το προηγούμενο πρωί για τον τελευταίο, όπως αποδείχθηκε, γύρο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου των δανειστών.

Ήταν λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τρίτης όταν “κλείδωσε” η συμφωνία. “Τα βασικά ζητήματα που μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι τα λύσαμε. Και για το Ταμείο και για τα κόκκινα δάνεια και για την ενέργεια, γίνανε κάποιοι συμβιβασμοί σε όλα αυτά τα ζητήματα» είπε ο κ. Τσακαλώτος και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν αλλά “υπάρχει λευκός καπνός”.

Η… “είδηση” όμως ήρθε από αλλού! Όταν ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα καθώς και το πότε θα κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή, εκεί έγιναν… όλα! Γιατί από τα χείλη του κ. Τσακαλώτου βγήκαν οι λέξεις “ζωής θέλοντος”.

“Δεν ξέρω εγώ αυτά τα διαδικαστικά. Εγώ ασχολούμαι με τη διαπραγμάτευση. Και Ζωής θέλοντος…”, είπε ο υπουργός Οικονομικών και άφησε τους πάντες… με το στόμα ανοιχτό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε