Σάββατο, 17 Αυγ.
30oC Αθήνα

Golden Dawn Girls: Οι γυναίκες της Χρυσής Αυγής πρωταγωνιστούν σε ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ

Χρυσή Αυγή

Το πραγματικό “πρόσωπο” της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει ένα ντοκιμαντέρ του Νορβηγού σκηνοθέτη Håvard Bustnes. Ο σκηνοθέτης εισχωρεί στα σπίτια των μελών της Χρυσής Αυγής μέσα από τις γυναίκες της οργάνωσης.

Στο ντοκιμαντέρ «Golden Dawn Girls», ο Bustnes εστιάζει στις γυναίκες της Χρυσής Αυγής. Ο σκηνοθέτης καταφέρνει να εισχωρήσει σε πρωτοφανές επίπεδο μέσα στις ιδιωτικές ζωές τους και αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από την προσεκτικά στημένη δημόσια εικόνα.

Έζησε για μήνες κοντά τους

Ο ίδιος αποφάσισε να ζήσει από κοντά όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και να δει από πρώτο χέρι τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Έζησε για τέσσερις μήνες σχεδόν στην Ελλάδα το 2015 και προσπάθησε να προβάλει το προφίλ των γυναικών της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας συνεντεύξεις από διάφορες γυναίκες της οργάνωσης.

Έτσι, προσπάθησε να σκιαγραφήσει ένα προφίλ για τις γυναίκες που βρίσκονται στον πυρήνα μιας τέτοιας οργάνωσης.

Οι κάμερες κατέγραφαν συνέχεια

Αυτό όμως μοιάζει να είναι απλά η αφορμή, καθώς οι κάμερες μένουν ανοιχτές και γράφουν και όσα δεν θέλουν να φανούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της Χρυσής Αυγής και είναι φτιαγμένο από τα ίδια τα μέλη της.

Ανάμεσα στις γυναίκες που συμμετέχουν στο ντοκιμαντέρ, είναι η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του ιδρυτή και γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, και η Ευγενία Γερμένη, σύζυγος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμένη.

Το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Golden Dawn Girls» θα προβληθεί στο φεστιβάλ του Άμστερνταμ (15-26/11).

Δείτε το trailer

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις