Πολιτική

Grexit: Η Αυστρία καταδικάζει την πρόταση Σόιμπλε

«Απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος» θεωρεί την πρόταση για προσωρινό Grexit, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, όπως ο ίδιος δήλωσε στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία πριν από την έναρξη της σημερινής έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, επισήμανε, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ευρωομάδας, ότι το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο καγκελάριος εξακολουθεί να πιστεύει σε μια λύση στην ελληνική κρίση, και όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν επιθυμώ να πω ότι είμαι αισιόδοξος, ωστόσο έχουμε μια καλή ευκαιρία».

Απορρίπτοντας κατηγορηματικά ως «απαράδεκτη, απαξιωτική και τελείως λάθος» την πρόταση που αποδίδεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Φάιμαν υπογράμμισε ότι όποιος στην Ευρώπη αναζητεί μία λύση, αυτός βρίσκει και το δρόμο, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί και από την ελληνική κυβέρνηση.

Τα κράτη στην Ευρωζώνη θα πρέπει να βρουν και πάλι ένα δρόμο προσέγγισης μεταξύ τους, ενώ πρέπει να αποκατασταθούν η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη, τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος νωρίτερα, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Εστεραιχ», είχε αποκαλύψει με κάθε σαφήνεια ότι «ο Σόιμπλε θέλει σοβαρά να εξωθήσει τους Έλληνες από το ευρώ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωδικός – εξόρμηση στην κοινωνία: Η εντολή Μητσοτάκη και το ορόσημο της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειες τους για το Πάσχα, επιδιώκουν να επικοινωνήσουν δια ζώσης στους πολίτες τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης