Τρίτη, 10 Σεπτ.
27oC Αθήνα

«Γρίφος» η απόφαση Κασσελάκη και η «απάντηση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα είναι ξανά υποψήφιος» λέει η Κασιμάτη

«Γρίφος» η απόφαση Κασσελάκη και η «απάντηση» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – «Θα είναι ξανά υποψήφιος» λέει η Κασιμάτη

Λίγες ώρες μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αντιδράσεις μέσα και έξω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζονται, ενώ κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι γκρινιές και οι αλληλοκατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, μίλησε στο Mega λέγοντας: «Από την εκλογή του νέου προέδρου υπήρξε μια εσωτερική έριδα. Ο πρόεδρος δεν είναι έκπτωτος. Ήρθη η εμπιστοσύνη και με βάση το καταστατικό οδηγούμαστε σε συνέδριο. Πιστεύω πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Και για τον πρόεδρο και για τα όργανα. Τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απονομιμοποιημένα. Έπρεπε να παραιτηθούν από τότε που παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας».

Η Νίνα Κασιμάτη εκτίμησε πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Έστρεψε, δε, τα βέλη της κατά της κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Δεν εισακούστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο που είπε να γίνουν εκλογές. Ακολουθήθηκε μια άλλη διαδικασία».

 

Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν θα φύγω εγώ από το κόμμα

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο Κώστας Ζαχαριάδης, αναφέρθηκε και αυτός στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας είπε “παραμερίζω”, δεν είπε “φεύγω”».

Σε ερώτηση τι θα κάνει σε περίπτωση που θέσει υποψηφιότητα και εκλεγεί πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κώστας Ζαχαριάδης απάντησε πως πρέπει πρώτα «να δούμε ποιοι θα είναι υποψήφιοι, τι θα μας πουν».

Υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι 22 χρόνια στο κόμμα και δεν προτίθεται να φύγει, εξηγώντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάξει, δεν θα είναι αυτός που θα φύγει από το κόμμα, αλλά το κόμμα θα απομακρυνθεί από τις θέσεις και τις αξίες του. 

Τόνισε πως ιδανικά όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να βάλουν ως προαπαιτούμενο την ενότητα.

Σημείωσε πως πρέπει «να φτιάξουν ένα κουστούμι» που να τους χωράει όλους: «Δεν θέλουμε να διώξουμε οι μεν τους δε».

Τέλος σημείωσε πως ο «Στέφανος Κασσελάκης μας έλεγε ότι είναι συνεχιστής του Αλέξη Τσίπρα και του Ανδρέα Παπανδρέου, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι».

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Διχαστικός ο Κασσελάκης

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σημείωσε πως ο μοναδικός για τον οποίο τίθεται θέμα αν θα μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπογράμμισε μιλώντας στο Open πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ευρύτερη σύμπλευση δημοκρατικών δυνάμεων, το ζήτημα είναι να κατέβουμε με μια λογική εξωστρέφειας και να πετύχουμε συμπλεύσεις για να νικηθεί η ΝΔ. Το ζήτημα είναι να προχωρήσουμε με εξωστρέφεια και μεγαλύτερη ενότητα, να κάνουμε ένα συνέδριο με παραγωγή θέσεων».

 

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν μπορεί να γίνουν εκλογές fast track ούτε να πάμε εκτός καταστατικού σε μια μακρόσυρτη διαδικασία».

Σημείωσε πως «θα υπάρξουν πρόσωπα στο συνέδριο που θα το κάνουν αυτό, την σύμπλευση με δημοκρατικές δυνάμεις» και πρόσθεσε με νόημα πως «τα πρόσωπα έχουν σημασία όταν παράγουν πολιτικές, δεν κάνουμε καλλιστεία εδώ».

«Η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη για όλους μας ώστε να οδηγήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο και στην εκλογή νέου προέδρου. Εμείς καλέσαμε τον πρώην πρόεδρο να πάει στη βάση και για μέρες απαντούσε να πάμε στην Κεντρική Επιτροπή άρα τη θεωρούσε απόλυτα νομιμοποιημένη. Αυτό που έπρεπε να γίνει ήταν να οδηγήσει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και αφού δεν το έκανε πήγαμε στο επόμενο στάδιο που ορίζουν οι κανόνες της δημοκρατίας» επεσήμανε.

Τέλος κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «ο ίδιος παρήγαγε εσωστρέφεια, ήταν διχαστικός ακόμα και στην ΚΕ. Τσαλακώθηκε μόνος του, δεν παρήγαγε πολιτική αλλά παραπολιτική και τελικά κρίθηκε ότι έπρεπε να κάνουμε ό,τι γίνεται για να σώσουμε ό,τι σώζεται».

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν πρόεδρος που κρίθηκε ακατάλληλος. Προσπαθούσε να κάνει ένα αρχηγικό προσωποκεντρικό κόμμα, στοχοποιούσε τα μέλη του κόμματός του και πάρα πολλά άλλα. Αυτά κρίθηκαν και θα επανακριθούν αν είναι ξανά υποψήφιος» κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις