Δευτέρα, 28 Οκτ.
20oC Αθήνα

Guardian: Ελάχιστες πλέον οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές

Guardian: Ελάχιστες πλέον οι διαφορές ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές

Παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα συγκαλέσει έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο και το σκηνικό δείχνει ρήξη, τα μηνύματα από τις Βρυξέλλες είναι στην τελείως αντίθετη φορά, κάτι που πραγματικά έχει τρελάνει έναν ολόκληρο λαό, που δεν ξέρει ποιά ποιός λέει την αλήθεια και κυρίως τι μας ξημερώνει.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Guardian, η ελληνική πλευρά βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά σε μία συμφωνία με τους δανειστές, καθώς τα περισσότερα θέματα έχουν ήδη επιλυθεί.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πηγές της ευρωζώνης, οι διαφορές είναι πλέον ελάχιστες και μένει μόνο να οριστικοποιηθούν οι όροι μιας συμφωνίας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως το θέμα των συντάξεων έχει επιλυθεί, ενώ και οι διαφορές στον ΦΠΑ έχουν περιοριστεί μόλις στα 107 εκατομμύρια ευρώ.

Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται πως έχει διευθετηθεί το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ οι δανειστές φέρονται να επιμένουν για τις περικοπές ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στις αμυντικές δαπάνες και όχι 200 εκατομμύρια που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε