Δευτέρα, 7 Οκτ.
26oC Αθήνα

Η Αριστερή Πλατφόρμα ανάβει φλας προς τη δραχμή

Η Αριστερή Πλατφόρμα ανάβει φλας προς τη δραχμή

Η Αριστερή Πλατφόρμα δείχνει δραχμή. Με αφορμή τον εκβιασμό και το αδιέξοδο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup, με δημοσίευμα στο iskra.gr η Αριστερή Πλατφόρμα της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναφέρει εμμέσως τη θέση που είχε εκφράσει για επιστροφή στη δραχμή εκτιμούν πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές.

Στο κείμενο που δημοσιεύεται και αφού γίνεται αναφορά σε «ιμπεριαλιστικό τελεσίγραφο της γερμανικής ΕΕ και των Γάλλων ¨κανίς¨ του Βερολίνου», στην τελευταία παράγραφο επισημαίνει ότι «αυτές τις ώρες η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο ίδιος ο ελληνικός λαός οφείλουν να λάβουν ιστορικές αποφάσεις και να απαντήσουν τολμηρά στην πρόκληση.

Η Ελλάδα δεν έχει καμία άλλη επιλογή από το να απορρίψει τα τελεσίγραφα και να ακολουθήσει μέχρι τέλους μια συνεπή και σταθερή αντιμνημονιακή πορεία, ανεξάρτητα από τις όποιες δυσκολίες, οι οποίες μόνο πρόσκαιρες θα αποδειχθούν, ανοίγοντας στη συνέχεια ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς ορίζοντες».

Και όπως σημειώνουν οι αναλυτές οι αναφορά σε «ιστορικές αποφάσεις», τολμηρές απαντήσεις, και σε πρόσκαιρες δυσκολίες οι οποίες ανοίγουν «στη συνέχεια ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς ορίζοντες» δείχνουν καθαρά επιλογή της επιστροφής στη δραχμή.

Το δημοσίευμα αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό δυσκολεύει εντός του ΣΥΡΙΖΑ τις κινήσεις συμβιβασμού με τους πιστωτές και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης ύστερα από τις αντιθέσεις που εξέφρασαν στο πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πετά το γάντι στον πρωθυπουργό και τώρα όλοι αναμένουν την επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε