Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

H ομιλία του πρωθυπουργού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τι είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα πρίν απο τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

“Δεν έχουμε περιθώριο χρόνο να αναβάλουμε την ανάταξη της οικονομίας. Θα δράσουμε και θα δράσουμε τώρα και αποφασιστικά” είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε πως το 2010 είναι το έτος των μεγάλων ανατροπών παντού. 

Ζήτησε εθνική συστράτυεση απο όλους. Κόμματα, κοινωνικούς εταίρους, δυνάμεις επιχειρηματικότητας και πολίτες και πρόσθεσε πως “αυτή η προσπάθεια δεν σημαίνει άφεση αμαρτιών από τις επιζήμιες απογραφές και παραγραφές των σκανδάλων της Ν.Δ.”

“Ο προϋπολογισμός αποτελεί καθοριστικό για ανάταξη της οικονομίας, την ανάκτηση της αξιοπιστίας και των δυνατοτήτων μας” συνέχισε. “Πρώτο βήμα απέναντι στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση φυγομάχησε μπρος στα προβλήματα. Αποτέλεσε μέρος του προβλήματος. Κι όταν πια το πλοίο πήγαινε στα βράχια ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί παρέδωσαν το πηδάλιο στο παρά 5. Η υποβάθμιση της οικονομίας είχε συντελεστεί από τότε απλά δεν είχε ακόμη όλη αποκαλυφθεί” πρόσθεσε.

“Με αυτό τον προϋπολογισμό τιμούμε την εμπιστοσύνη του λαού. Εξαντλούμε κάθε περιθώριο να δώσουμε δίκαιη διέξοδο. Στηρίζουμε τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη” είπε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού έκανε λόγο για απαραδεκτες επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ. “Οι ακρότητες και οι υπερβολές του πολιτικού λόγου του κ. Γ. Παπανδρέου, δεν μπορούν να καλύψουν την αδυναμία παραγωγής ουσιαστικού κυβερνητικού έργου και την ατολμία, που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων”.

Απαντώντας στη δήλωση αυτή ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής αναφέρει: “ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ακόμη δεν έχει απαντήσει ποιος ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία συνεχίζει να προβαίνει σε υποδείξεις προς τον Πρωθυπουργό. Ας εξηγήσει επιτέλους τι εννοεί όταν προτείνει την “λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων”. Ποιες είναι αυτές και γιατί χρειάζονται;”. Και προσθέτει:”Οι “επιτακτικές ανάγκες” στις οποίες αναφέρεται, πώς προέκυψαν; Ποιος ευθύνεται για αυτές; Ας κατανοήσει, λοιπόν, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., ότι η υποκρισία έχει και τα όριά της”. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μάχη του προϋπολογισμού
   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε