Πολιτική

Hurriyet: Τώρα που έφυγε ο Καμμένος θα τα βρούμε με τον Τσίπρα

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet σε ελεύθερη μετάφραση με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Στο άρθρο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» και προσθέτει ότι υπήρχε η πεποίθηση στην τουρκική κυβέρνηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να εκδώσει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν και έλαβαν άσυλο στην Ελλάδα.

Το άρθρο αποθεώνει και τον κ. Τσίπρα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και γιατί ακόμα και όταν υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία δεν έκοψε τους διαύλους επικοινωνίας.

«Ο Ερντογάν και ο Τσίπρας θα μιλήσουν επίσης για τους φυγόδικους Τούρκους στρατιωτικούς στους οποίους χορηγήθηκε άσυλο, παρότι είχαν επιχειρήσει να ανατρέψουν την κυβέρνηση μέσω πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. Η Τουρκία ήταν αρκετά σίγουρη ότι ο Τσίπρας προσπάθησε σκληρά να αναστρέψει την κατάσταση και να τους εκδώσει. Ο Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποίησε ιστορική επίσκεψη στη Δυτική Θράκη το 2017, θα θέσει σίγουρα τα προβλήματα της ‘’τουρκικής’’ μειονότητας, ενώ ο Τσίπρας θα απαιτήσει σίγουρα την επαναλειτουργία της Θεολογική Σχολής της Χάλκης», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος Σερκάν Ντεμιρτάς.

«Η αποχώρηση του τέως υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το ελληνικό υπουργικό συμβούλιο δίνει σίγουρα ελπίδες για ‘’ενισχυμένες συνομιλίες’’ μεταξύ των δύο χωρών» τονίζεται επίσης.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ