Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η αγωνία του Κασσελάκη μήπως μείνει εκτός κούρσας για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς και οι «3» που έβλεπαν Euro

Η αγωνία του Κασσελάκη μήπως μείνει εκτός κούρσας για την αρχηγία της Κεντροαριστεράς και οι «3» που έβλεπαν Euro
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την δέσμευση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος θα έχουν τον πρώτο λόγο στα σενάρια της Κεντροαριστεράς, ζήτησε χθες στη συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τα όσα ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για αυτό το θέμα δείχνουν την αγωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι την κρίσιμη ώρα θα βρεθεί εκτός, καθώς οι μνηστήρες για την αρχηγία του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς είναι πολλοί.

Απ’ ότι φάνηκε ωστόσο αυτό που απασχολεί περισσότερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα σενάρια θέλουν πολλά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητούν από τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες μέρες έδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται για να ηγηθεί του νέου σχήματος στις μετρήσεις τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς τα στοιχεία αυτά προβλημάτιζαν την Κουμουνδούρου και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση, «μουτζουρώνοντας» το προφίλ του πρώην πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής δεν θέλησε να κλείσει το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής» τόνισε ότι και ο ίδιος βρισκόταν στο εξωτερικό με μία κίνηση μέσω IBAN έβαλε τα χρήματα στο κόμμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και ο πρώην πρωθυπουργός.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τα «μαύρα» χρήματα. Ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού είπε ότι δεν πιστεύει ότι στην ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν «μαύρα» τόνισε ότι παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να ερωτηθεί ο πρώην οικονομικός διευθυντής του κόμματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά»

«Η έντιμη στάση για όλους είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σ’ αυτές τις συνεννοήσεις. Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης

Και πρόσθεσε:

«Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης. Αν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ συνεργασία σε κοινοβουλευτικό έργο είμαστε εδώ».

Ανέφερε ακόμα ότι «Είναι σημαντικό να σταματήσει η συζήτηση περί ”συγκόλλησης”. Δουλέψαμε, πέρσι, σκληρά για τον κ. Τσίπρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και όχι για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ηγέτης του πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη για την Κεντροαριστερά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του χώρου ακόμη και με αντίπαλο τον Αλέξη Τσίπρα. «Οι αποφάσεις για συνεργασίες πρέπει να λαμβάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», είπε ο πρόεδρος του κόμματος και απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών, δείχνοντας μόνο προς αλλαγές στα όργανα του κόμματος αλλά και προς το Καταστατικό Συνέδριο του φθινοπώρου.

Χαρακτήρισε πάντως τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ως «αμιγώς πολιτική», κάνοντας λόγο όμως για «παθογένειες» και «τρύπες», αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο κόσμος έχει βαρεθεί την εσωστρέφεια».

Το δεύτερο πρόσωπο που προφανώς απασχολεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Χάρης Δούκας, καθώς μία ενδεχόμενη εκλογή του μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι το μοντέλο συνεργασίας στον δήμο της Αθήνας απέδωσε.

«Βλέπαμε σπίτια μας Euro…»

Χθες το βράδυ πάντως υπήρξε διαρροή ότι ο Γιάννης Ραγκούσης, μαζί με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο συνέτρωγαν μαζί με τον Χάρη Δούκα. Και τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αναρτήσεις τους διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές κάνοντας αναρτήσεις από τα σπίτια τους όπου έβλεπαν το ποδόσφαιρο.

Αίσθηση, πάντως, δημιούργησε η αναφορά του ότι «μου έχουν κάνει πρόταση για μαύρο χρήμα» αν και στη συνέχεια το μάζεψε, μιλώντας για νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα.

Ερωτηθείς ακόμα για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις στα κομματικά όργανα τις επόμενες ημέρες, όπου και θα παρουσιαστούν τα ανάλογα οικονομικά στοιχεία. «Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από τα 8 εκατ. ευρώ στα 4 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, πάντως έκανε επαφές με βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, δεδομένου ότι πολλοί βουλευτές είναι εξοργισμένοι γιατί δεν μίλησαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις