Θέμα δημοκρατίας και δημοκρατικής λειτουργίας της πολιτείας θέτουν ευθέως ορισμένες αντιλήψεις και θέσεις που κυκλοφορούν εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό για να μην πω κάτι χειρότερο να θέλουν να αποφασίσει το κόμμα για τη χώρα, για το λαό. Η θέληση του κόμματος να υποκαταστήσει τη λαϊκή θέληση.
Από πότε μπορεί να χαρακτηριστεί δημοκρατική η πράξη που γίνεται με την απόφαση ας πούμε 35.000 μελών του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα χειρότερα 201 μελών της κεντρικής επιτροπής του κόμματος και αφορά στους 11 εκατομμύρια Ελληνες;
Ποιος είναι αυτός που εξουσιοδότησε και πολύ περισσότερο έδωσε το δικαίωμα και την εξουσία στα μέλη ενός κόμματος (το οποίο σημειωτέον δεν είναι καν πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα) να αποφασίζουν για εμάς πριν από εμάς;
Πολύ περισσότερο ποιος έδωσε το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της χώρας, τη συμμετοχή ή όχι σε κάποιο πολυεθνικό οργανισμό, το νόμισμα και άλλα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας, όταν ο λαός επανειλημμένα έχει αποφανθεί και έχει τοποθετηθεί.
Αν αυτό δεν αποτελεί λαθροχειρία, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, υφαρπαγή ψήφου ή και πραξικόπημα θα έλεγα εγώ, τότε θα πρέπει να ορίσουμε εκ νέου τι είναι και πως λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και τι σημασία έχουν για τη λειτουργία της πολιτείας οι εκλογές και τα δημοψηφίσματα.
Οταν ο λαός ζητά την παραμονή στο ευρώ κανένα κόμμα, καμία κυβέρνηση, ούτε συμμαχίες κομμάτων μπορούν να λάβουν αντίθετες αποφάσεις και να τις επιβάλλουν χωρίς αυτό να συνιστά αντιδημοκρατική εκτροπή και παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών.
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που έχετε την αντίληψη πως η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός σας μπορεί να αποφασίσει τη διακοπή ή όχι των διαπραγματεύσεων θα έπρεπε να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να αναλογιστείτε πόσο δημοκρατική είναι η στάση σας και η συμπεριφορά σας.
Κι΄ αν εσείς νομίζετε ότι ελέγχοντας το κόμμα, ελέγχετε την κυβέρνηση και μέσω αυτής τη χώρα, μάλλον πλανάστε πλάνην οικτράν, γιατί πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε πως μόλις διαπράξατε αντιδημοκρατικό ολίσθημα πρώτου μεγέθους του οποίου θα υποστείτε τις συνέπειες.
Γιατί κύριοι που διαπνέεστε από την κομματολατρεία οφείλετε να κατανοήσετε πως στις δημοκρατίες όταν αποφαίνεται ο λαός, μόνο αυτός μπορεί να αλλάξει την απόφασή του και κανένα κόμμα ή άλλη οργάνωση χωρίς αυτό να θεωρηθεί εκτροπή.
Αν επιθυμείτε την επιστροφή στη δραχμή είστε απολύτως ελεύθεροι να κινηθείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό και αν τα καταφέρετε, τότε με τη λαϊκή επιδοκιμασία θα μπορέσετε να εφαρμόσετε τα σχέδιά σας,
Ως τότε κύριοι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να σεβαστείτε τη θέληση του λαού.