Site icon NewsIT

Η Αθήνα βγάζει κυβέρνηση – Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος και Θεοδωράκης δίνουν… ρέστα για να αυξήσουν τα ποσοστά ενόψει εκλογών

16.01.2015 | 07:49
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όλα θα “παιχτούν” στα ποσοστά της Αθήνας - Τα δυτικά προάστια, ο Πειραιάς και η Περιφέρεια Αττικής κρίνουν τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Και το τρίτο κόμμα θα κριθεί στο νήμα από τους ψηφοφόρους της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας

Με τις δημοσκοπήσεις σχεδόν στο σύνολό τους να δίνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων κοντά στο 3% ( η τελευταία της Pulse δίνει 3% και με αναγωγή 3,5%) τα επιτελεία σχεδόν όλων των κομμάτων στρέφουν το βλέμμα τους στη μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων της χώρας.

Η Αττική με το 1/3 του συνόλου των ψήφων πανελλαδικά γίνεται το μήλον της Έριδος τόσο για τους δύο πρώτους, όσο και για τα κόμματα που διεκδικούν την τρίτη θέση.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στις γειτονιές της Αθήνας δίνουν τη μάχη, η μεν ΝΔ για να ψαλιδίσει τη διαφορά, κάτι που η Συγγρού θεωρεί ότι μπορεί να γίνει έστω και την τελευταία εβδομάδα, ο δε ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την αυτοδυναμία.

Η Νέα Δημοκρατία για ακόμη μια φορά παίζει το “χαρτί” του Α. Σαμαρά που άλλαξε το προεκλογικό του πρόγραμμα πυκνώνοντας τις εμφανίσεις του τόσο στα δυτικά προάστια, με πρώτο χθες το Περιστέρι, όσο και στον Πειραιά, αλλά και το υπόλοιπο της Αττικής.
Η Συγγρού … ελπίζει στη συνέχιση των λαθών από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως στις τελευταίες δηλώσεις στελεχών για τον ΝΕΦΙΑ, τις προσλήψεις και το… τύπωμα χρήματος, ενώ ταυτόχρονα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό θα προσπαθήσει να αντλήσει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους μικρότερων κομμάτων που επιθυμούν η χώρα να παραμείνει σε σταθερή ευρωπαϊκή τροχιά.


Στην απέναντι πλευρά η Κουμουνδούρου ελπίζει ότι ο αέρα νίκης θα στρέψει τους αναποφάσιστους προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ταυτόχρονα ο Α. Τσίπρας στρέφει το βλέμμα του στις… μεγάλες ηλικίες, σε ψηφοφόρους άνω των 60 ετών υποσχόμενος καλύτερες ημέρες με φοφοελαφρύνσεις και μικρές έστω αυξήσεις στις συντάξεις.
Ταυτόχρονα στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν ότι οι υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής που είναι εκείνες που ένιωσαν περισσότερο στο… πετσί τους την κρίση με την ανεργία κυρίως αλλά και τη φορολαίλαπα των κυβερνητικών πολιτικών θα στρέψουν την πλάτη τους στα κυβερνητικά κόμματα αναζητώντας μια άλλη πολιτική.

Η Αττική όμως είναι στο στόχαστρο και των … υποψήφιων τρίτων. Το Ποτάμι και προσωπικά ο Σ. Θεοδωράκης ενεργοποιείται στις λεγόμενες λαϊκές συνοικίες με στόχο κυρίως του νέους ψηφοφόρους που έχουν απογοητευτεί από τα παραδοσιακά κόμματα και αναζητούν νέες λύσεις και πρόσωπα που δεν ανήκουν στους παραδοσιακούς κομματικούς… σωλήνες.

Ελπίδες για την τρίτη θέση δίνουν όμως οι δημοσκοπήσεις και στο ΠΑΣΟΚ με τον Ε. Βενιζέλο να ελπίζει στη συσπείρωση των ψηφοφόρων, τους οποίους ελπίζει να φέρει ξανά στην κάλπη, καθώς φαίνεται ότι το κύριο πρόβλημα του κόμματος δεν είναι μόνο εκείνοι που ψήφισαν άλλα κόμματα αλλά και εκείνοι που έδειξαν τη διαμαρτυρία τους απέχοντας από τις εκλογές.
Στα ίδια νερά ωστόσο “ψαρεύει” και το κίνημα του Γ. Παπανδρέου και έτσι το ΠΑΣΟΚ ρίχνει στη μάχη της Αττικής τα “βαριά” χαρτιά του. Ενεργοποιούνται στην περιοχή πρόσωπα που γνωρίζουν τη βάση και τον μηχανισμό όπως ο Μ. Χρυσοχοϊδης και ο Α. Λοβέρδος…

Την ίδια ώρα ερώτημα αποτελεί η Χρυσή Αυγή στην Αττική καθώς δημοσκοπικά το κόμμα φαίνεται να έχει διαρροές τόσο προς τη Νέα Δημοκρατία, όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν περιοχές της Αττικής όπου η Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες εκλογές είχε μεγάλη διείσδυση ωστόσο το κλίμα αυτό, δημοσκοπικά τουλάχιστον, φαίνεται πως άλλαξε. Ωστόσο και στην περίπτωση της οργάνωσης εάν καταφέρει να κρατήσει τη συσπείρωσή της στα “κάστρα” της τότε τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν καθώς αυτό μπορεί να αποτελέσει πλήγμα τόσο για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και για τα κόμματα που διεκδικούν την τρίτη θέση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version