Site icon NewsIT

Η «διαγραφή» ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη φέρνει νέες φουρτούνες στην Κουμουνδούρου – Δεν αλλάζει στάση ο Πολάκης  

04.09.2024 | 07:30
Η «διαγραφή» ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη φέρνει νέες φουρτούνες στην Κουμουνδούρου – Δεν αλλάζει στάση ο Πολάκης  

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΧΑΝΙΩΝ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ

Απανωτά είναι τα σοκ που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την επιστροφή του Παύλου Πολάκη σε μια κίνηση τακτικής του Στέφανου Κασσελάκη να περιορίσει την αμφισβήτηση, ήρθε η εισήγηση του προέδρου για μια σειρά από αλλαγές, μεταξύ αυτών και του ονόματος του κόμματος.

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε σαν κεραυνός και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα πεδία αντιπαράθεσης την ώρα που τα μέτωπα στο εσωτερικό του κόμματος εξακολουθούν να είναι πολλά.

Το χθεσινό (03.09.204)  διπλό χτύπημα Κασσελάκη προκαλεί νέες φουρτούνες στην Κουμουνδούρου. Η εισήγηση για αλλαγή του ονόματος και όσα νέα θέλει να φέρει στην Κουμουνδούρου δεν φαίνεται να αρέσει στην ομάδα των «87» καθώς εκτιμούν ότι οι επικείμενες αλλαγές οδηγούν στη δημιουργία ενός προσωποπαγούς μικρού κόμματος. Δεν είναι λίγοι εξάλλου εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το όνομα ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργήθηκε επί Τσίπρα και έφερε το κόμμα στην κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πειραχτεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ως νέο όνομα το «Συνασπισμός της Σύγχρονης Αριστεράς» και παρά τις δεσμεύσεις του ότι δεν θα πειράζει τη μαρκίζα είναι έτοιμος για ριζικές αλλαγές στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχές Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την απουσία του όρου «Προοδευτική Συμμαχία» από το νέο όνομα που προτάθηκε. Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμενε ότι η Προοδευτική Συμμαχία καλύπτεται από τον όρο Συνασπισμός.  

Από την άλλη η επαναφορά του Παύλου Πολάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε πολλούς, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής Χανίων δείχνει να απαξιώνει την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να τον επαναπροσεγγίσει.

Ο Παύλος Πολάκης δεν φαίνεται να αλλάζει στάση, παρά την επιστροφή του στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένοντας ότι δεν αλλάζει τα όσα έχει πει αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της ηγεσίας του κόμματος.

Ο Χανιώτης βουλευτής πάντως έδειξε τις προθέσεις του σχετικά με το θέμα της αλλαγής του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ. Με ανάρτησή του στο facebook έγραψε χαρακτηριστικά:

«Επιτέλους σταματήστε την ανούσια αντιπαράθεση!!!

Δεν έχει το όνομα τη χάρη, το ξεκάθαρο πρόγραμμα την έχει!!

Οι οργανωτικές αλλαγές εξυπηρετούν την υλοποίηση του πολιτικού σχεδίου αλλαγής που επαγγέλλεσαι!

Όχι τον έλεγχο του μηχανισμού που θες να επιβάλλεις!».

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την πολύωρη συνεδρίασή της,  αποφάσισε να δώσει τελευταία διορία στον Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου αυτός να παράσχει τις απαντήσεις για όσα του καταλογίζουν τα μέλη της ΚΕ.

Συγκεκριμένα του έστειλαν τελεσίγραφο προκειμένου να δώσει μέχρι την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου εξηγήσεις όσον αφορά στην  «αντικαταστατική συμπεριφορά».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version