Πέμπτη, 4 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι δεν άκουσε την πρόταση Βενιζέλου

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σαν να μην άκουσε την πρόσκληση του Ευάγγελου Βενιζέλου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές συνεδρίασε νωρίτερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ με τη συμμμετοχή και των βουλευτών του κόμματος προκειμένου να ξεκαθαρίσει και να καθορίσει το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινείται με αφορμή και το διάλογο που έχει αναπτυχθεί για το μέλλον της κεντροαριστεράς.

Ειδικότερα στην απόφαση της ΕΕ εμμέσως πλην σαφώς απορρίπτεται η πρόταση Βενιζέλου και συνολικά το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου από τις διαιδκασίες συγκρότησης του “τρίτου πόλου”, καθώς η Αγίου Κωνσταντίνου “θεωρεί ότι σήμερα είναι απολύτως αναγκαία η συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση, των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα».

Και προσδιορίζει τον “τρίτο πόλο” κάνοντας λόγο στην απόφαση για «ένα πολιτικό πόλο διευρυμένο, που θα διατυπώσει μία πολιτική πρόταση που θα εμπνεύσει και θα πείσει την κοινωνία για μια νέα πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και με βασικούς άξονες της τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη και προώθηση ενός νέου προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης, την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, τη ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, καθώς και αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης».

Η πρόσκληση Κουβέλη να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση αφορά τις δυνάμεις «του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων» ενώ επισημαίνεται ότι «αυτός ο πόλος, πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών».

Στην κοινή συνεδρίαση υπήρξε έντονος προβληματισμός για την εικόνα του κόμματος προς τα έξω και αποφασίστηκε «Η πορεία προς το 2ο Συνέδριο να μετατραπεί σε μια διαδικασία αναβάθμισης των πολιτικών μας προτάσεων, της σύνδεσης μας με ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου και της κοινωνίας».

Κατά της απόφασης τάχθηκε ο Σταύρος Λιβαδάς (σ.σ. είχε διαφωνήσει και με το «εμπάργκο» στη Δημόσια Τηλεόραση) ενώ «λευκό» ψήφισαν η Ντόρα Τσικαρδάνη και ο Γεράσιμος Γεωργάτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοινή κάθοδο στις εκλογές με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θέλει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στη ΔΗΜΑΡ και ο Γ. Πεταλωτής

Βενιζέλος: Κλείνει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ – Ανοίγει “παράθυρο” σε ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές

Νέο «όχι» Κουβέλη στο «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε