Site icon NewsIT
12:58 | 03.04.16

Η εγκληματικά αδιόρθωτη και εκβιαστική επιμονή του ΔΝΤ στο λάθος και οι στόχοι που εξυπηρετεί η διαρροή

Η εγκληματικά αδιόρθωτη και εκβιαστική επιμονή του ΔΝΤ στο λάθος και οι στόχοι που εξυπηρετεί η διαρροή
Newsit Newsroom

Το έχουμε γράψει αρκετές φορές, θα το επαναλάβουμε άλλη μία. Οι άνθρωποι του ΔΝΤ είναι αδιόρθωτοι. Εγκληματικά αδιόρθωτοι, θα προσθέταμε ύστερα από την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Τα δύο στελέχη του Ταμείου θέλουν να επιβάλουν, τις απόψεις τους, τις θέσεις τους και τις εκτιμήσεις τους παρότι στο παρελθόν –όπως ομολόγησαν οι ίδιοι- τόσο οι εκτιμήσεις τους, όσο και οι προτάσεις τους για τη θεραπεία του Ελληνα ασθενή, αποδείχτηκαν λανθασμένες και καταστροφικές για να μην πούμε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.
Τελευταίο κατόρθωμα η εκτίμηση του περασμένου καλοκαιριού για ύφεση 2,5% το 2015 έναντι τελικού 0,2%. Περισσότερο έξω δεν γινόταν να πέσουν.

Και αντί να βάλουν κάτω τα κεφάλια τους και να σκεφτούν που κάνουν λάθος –όπως θα έκανε κάθε οντότητα, ιδιωτική ή δημόσια, που σέβεται τον εαυτό της- να ξαναμελετήσουν την ελληνική οικονομία, τη δομή της και τη σύνθεσή της, ώστε να προσαρμόσουν τα μοντέλα τους, συνεχίζουν την ίδια λανθασμένη, την ίδια εγκληματική συμπεριφορά και στάση.

Συμπεριφορά η οποία μάλιστα αποκαλύπτεται ως εξόχως κυνική και επικίνδυνη, όταν σκοπός τους είναι να την επιβάλουν ακόμα και με τον απίστευτο εκβιασμό της πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος, που θα έστελνε την Ελλάδα στα τάρταρα και θα αποσταθεροποιούσε την σκληρά δοκιμαζόμενη και παραπαίουσα Ευρώπη.

Πολλά ερωτήματα γεννώνται και πολλές σκοτεινές και γκρίζες πλευρές απαιτούν απαντήσεις, διαλεύκανση που μόνο το ΔΝΤ μπορεί να δώσει.

Προς το παρόν, όμως το πιο σημαντικό και το πλέον κρίσιμο (λόγω της ύψιστης σημασίας που έχει για τη χώρα ώστε να αλλάξει σελίδα) είναι αν θα συνεχιστεί η αξιολόγηση, θα υπάρξει συμφωνία και έναρξη των συζητήσεων για το χρέος εντός του Απριλίου ή αν εξαιτίας της διαρροής του διαλόγου, θα γίνει αυτό που, όπως αποκαλύφθηκε, αποτελεί επιδίωξη του Τόμσεν, δηλαδή η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας.

Το δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο μνημόνιο ή αν θα παραμείνει ως τεχνικός σύμβουλος, όπως επιθυμούσε ο Τόμσεν, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο και μάλιστα κόντρα στην επιλογή της Λαγκάρντ που ήταν η παραμονή.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε πως σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες η Γερμανία θα συζητούσε τυχόν αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Όμως, η συζήτηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν προχωράει λόγω της άρνησης της Ολλανδίας και της Φινλανδίας. Αν η διαρροή οδηγήσει τις δύο χώρες να αλλάξουν στάση, τότε ο Τόμσεν θα έχει επιτύχει αυτό που επιδίωκε τον Ιανουάριο, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει απαλλαγεί, όπως επιθυμεί και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την παρουσία του ΔΝΤ, ενώ η Γερμανία, καθώς και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα γλίτωναν από την ισχυρή πίεση του ΔΝΤ για μεγάλη απομείωση του ελληνικού χρέους.

Όπως, φαίνεται πολλοί παράγοντες θα είχαν συμφέρον από την αποχώρηση του ΔΝΤ και δεν αποκλείεται η διαρροή των διαλόγων να έχει ανοίξει την πόρτα…

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version