Site icon NewsIT

Η Εξεταστική ζητά από τον Στουρνάρα το πόρισμα για την Attica Bank

20.09.2016 | 19:21
Η Εξεταστική ζητά από τον Στουρνάρα το πόρισμα για την Attica Bank

Το πόρισμα τα ΤτΕ και του SSM της ΕΚΤ για την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ αποφασίσθηκε να ζητηθεί να της αποσταλεί από τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Η απόφαση να σταλεί επιστολή- αίτημα στον διοικητή της ΤτΕ αποφασίσθηκε κατά τα κλείσιμο των σημερινών εργασιών της Εξεταστικής. Εάν αποσταλεί το πόρισμα από την ΤτΕ αποφασίσθηκε αυτό να κατατεθεί στην γραμματεία της Επιτροπής, όπου οι βουλευτές – μέλη θα έχουν μεν πρόσβαση αλλά δεν θα μπορούν να το δημοσιοποιήσουν όπως και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έρχονται από τράπεζα και φορείς στην Επιτροπή.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης παράλληλα έθεσε και το θέμα κλήτευσης όλων των υπερθεματιστών στην εξεταστική επιτροπή ασχέτως εάν έχουν κάποιοι από αυτούς καταθέσει ήδη. Ο κ. Δημήτρης Σταμάτης μάλιστα επέμεινε ότι κάτω από τις αποκαλύψεις για την ΑΤΤΙΚΑ ΒΑΝΚ, και τις αιχμές που έχει αφήσει για όλη την διαδικασία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος η κλήτευση του υπερθεματιστή Καλογρίτσα είναι κάτι πάνω από αυτονόητο.

Αίτημα πάντως που η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής απέρριψε υποστηρίζοντας πως σχετική κλήτευση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης Λ Κρέτσου και των 4 υπερθεματιστών, έχει αποφασιστεί να γίνει στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή, πάντως εξελίχθηκε και αυτή σε έντονους τόνους και με πολλούς διαξιφισμούς μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων.
 

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version