- ''Η Ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι'' - ''Γιώργο-Αντώνη ο χρόνος σας τελείωσε'' - Η αντίδραση της Ν.Δ - ''Βρείτε τα για να σας σώσουμε από χρεοκοπία'' - Πλησιάζει η λύση στην ελληνική κρίση - Στα σκαριά σχέδιο εθελοντικής επιμήκυνσης στη διάρκεια των ομολόγων
Είτε κάτι ξέρει ο Φινλανδός επίτροπος για επικείμενο κυβερνητικό γάμο ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, που αγνοούν όλοι οι ”ιθαγενείς” κάτοικοι αυτής της χώρας είτε, λόγω της ζητιανιάς μας, έχει τελείως αποθρασυνθεί και συμπεριφέρεται ως ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.
Διαβάστε λέξη προς λέξη τι δήλωσε στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ: ”Αναμένω, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει την αντιπολίτευση στο καράβι, ότι θα ενώσει τη χώρα”.
Ο ίδιος, εξαντλώντας το αυστηρό ύφος που αρμόζει στη θέση του και που του επιτρέπει η θέση μας, προειδοποιεί-απειλεί ευθέως τον Γ.Παπανδρέου και τον Α.Σαμαρά κραδαίνοντας το ”όπλο” της χρεοκοπίας: ” Οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν πλέον πολύ χρόνο. Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες βοηθάμε την Ελλάδα να μειώσει το χρέος και να αναθερμάνει την οικονομία. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον, εάν όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Αθήνα στηρίξουν το πρόγραμμα
Ο κύριος Ρεν μας υπενθιμίζει για άλλη μία φορά το παράδειγμα της Πορτογαλίας και δείχνει να ”αφουγκράζεται” καλύτερα από οποιονδήποτε Έλληνα πολιτικό πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές για τη χώρα μας: ”Οι Ευρωπαίοι εταίροι εξήγησαν στους Έλληνες, πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί συναίνεση στη χώρα. Αυτό συνέβη στην Ιρλανδία, συνέβη στην Πορτογαλία, γιατί δεν μπορεί να είναι εφικτό στην Ελλάδα; Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες, κατά τις οποίες εσωτερικές πολιτικές διαμάχες μπαίνουν στην άκρη και λαμβάνονται θεμελιακές αποφάσεις για μια χώρα”.
Ο κοινοτικός επίτροπος μετά το μαστίγιο μας έδωσε και λίγο καρότο αφού είπε πως κοντεύει η λύση της ελληνικής κρίσης με εθελοντική μετακύλιση του χρέους.
”Ετοιμάζουμε μία συμφωνία στη βάση της “Πρωτοβουλίας της Βιέννης”, όπου οι τράπεζες διακρατούν εθελοντικά τα ελληνικά ομόλογα για περισσότερο χρονικό διάστημα.Ετοιμαζόμαστε να βρούμε μία λύση, η οποία βασίζεται στην εθελοντική επιμήκυνση της διάρκειας των ομολόγων και κάτω υπό προϋποθέσεις που δεν θα οδηγήσει σε πιστωτικό επεισόδιο”.
Διαβάστε επίσης :