Τετάρτη, 3 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η επιστολή Τσακαλώτου και το μπαλάκι στο Eurogroup

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πληροφορίες της τελευταίας ώρας λένε πως οι γραπτές διαβεβαιώσειςότι το επίδομα προς τους συνταξιούχους ήταν εφάπαξ έφτασαν στα χέρια των δανειστών με επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ε. Τσακαλώτου. Απ’ το Μαξίμου ωστόσο η πληροφορία αυτή διαψεύδεται. Πηγές του newsit.gr αναφέρουν ότι η επιστολή θα σταλεί μέχρι τη συνεδρίαση του Euroworking Group το απόγευμα, ωστόσο τονίζουν ταυτόχρονα πως η επιστολή είναι ένα μόνο μέρος και όχι η ουσία της διαπραγμάτευσης.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι από χθες και μετά τις αντιδράσεις κυρίως από τη γερμανική πλευρά κατά τη διάρκεια του euroworking group υπάρχει σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση.

Το ζήτημα δεν θα λυθεί απλά με μια επιστολή, λένε οι πληροφορίες. Υπάρχουν συνεχείς επαφές και διαβουλεύσεις που θα διαρκέσουν αρκετή ώρα μέχρι και τη νέα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του euroworking group το απόγευμα.

Μια συνεδρίαση κρίσιμη, καθώς εάν η πλευρά των δανειστών δεν ικανοποιηθεί θα υπάρξει πλήρης εμπλοκή. Ίσως, λένε άλλες πηγές, χρειαστεί έκτακτο eurogroup για να παρθεί η οριστική απόφαση σε επίπεδο υπουργών, αν και επισημαίνεται ότι εάν το euroworking group μπλοκάρει τη διαδικασία, δύσκολα οι υπουργοί θα συζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Το ουσιαστικό ζήτημα που θέτουν κυρίως Αυστρία και Γερμανία δεν είναι η επιστολή με τις διαβεβαιώσεις για το επίδομα στους συνταξιούχους. Ειδικά η Γερμανική πλευρά ζητά την ολοκλήρωση πριν το ξεπάγωμα των μέτρων του χρέους.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε