Δευτέρα, 22 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Η “καυτή” ατζέντα κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι

Η “καυτή” ατζέντα κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι

Διαπραγματεύσεις εξπρές θα κάνει αυτή τη φορά η κυβέρνηση με την τρόικα. Σε αντίθεση με το παρελθόν που εξελισσόταν σε σίριαλ και μάλιστα κακόγουστο πολλές φορές, τώρα οι Ελληνες υπουργοί θα διαπραματευτούν την την ατζέντα των “καυτών” θεμάτων με τους εκπροσώπους των δανειστών μόνο για τρεις μέρες.

Ειδικότερα η ελληνική κυβερνητική αντιπροσωπεία θα φτάσει στο Παρίσι την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Αμέσως θα γίνει η συνάντηση του κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τους επικεφαλής της τρόικας και αναμένεται να συζητηθούν η  κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, η φορολογία και ο ΕΝΦΙΑ, το ενιαίο μισθολόγιο αλλά και η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2015. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την ελληνική πλευρά θα τεθούν στο τραπέζι και τα θέματα των φοροελαφρύνσεων.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν ανάμεσα στην τρόικα και τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης, με αντικείμενο κυρίως τις ομαδικές απολύσεις, το νέο μισθολόγιο και ο νέος τρόπος προσλήψεων στο Δημόσιο, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια» και ειδικότερα η απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το νέο χρόνο..

Το πρωί της Πέμπτης θα ακολουθήσει η τελευταία συνάντηση – σύσκεψη, κατά την οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει σύνοψη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και κυρίως να καθοριστεί ο έλεγχος που θα ακολουθήσει στα τέλη του μήνα από την τρόικα.

Την ίδια μέρα το απόγευμα η ελληνική αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Διαβάστε

Χωρίς Τόμσεν οι συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι

Στο Μαξίμου το απόγευμα ο Χαρδούβελης

Το Παρίσι των μεγάλων αποφάσεων 

Λέει “ναι” η τρόικα για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο και αύξηση των δόσεων στην εφορία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε