Παρασκευή, 5 Ιουλ.
24oC Αθήνα

Η Κεντροαριστερά, το μενού στο γεύμα Βενιζέλου – Σουλτς στο Στρασβούργο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς ανακτούν το ΠΑΣΟΚ και οι “58”, που συνέχισαν και χθες τις εκδηλώσεις τους στον Πειραιά. Οργή Βενιζέλου για τις δηλώσεις Γκάμπριελ. Οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες της Συνδιάσκεψης στην Αθήνα στο μεσημεριανό γεύμα Βενιζέλου Σουλτς. Σε τροχιά σύγκλισης με τους “58” ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη διευθέτηση κρίσιμων πολιτικών και οργανωτικών λεπτομερειών της Συνδιάσκεψης στα τέλη Φεβρουαρίου στην Αθήνα, όπου θα παρουσιαστεί το πολιτικό πλαίσιο της Ελληνικής Ελιάς αλλά και θα αποφασιστούν οι διαδικασίες ανάδειξης της ευρωλίστας αναμένεται να προχωρήσουν σε λίγες ώρες στο Στρασβούργο ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν Μάρτιν Σουλτς. Ο κύριος Βενιζέλος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του μόνου μέλους του Ευρωπαικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Ελλάδα, πρόκειται να ενημερώσει τον κύριο Σουλτς για τις εν Ελλάδι διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις προοπτικές θετικής ανταπόκρισης ακόμη περισσότερων πολιτικών δυνάμεων στο προσκλητήριο των “58”.

Βενιζέλος και Σουλτς αποφασίζουν για την Συνδιάσκεψη του ΕΣΚ στην Αθήνα – έντονη κινητικότητα γύρω απο τους “58”

Στην ίδια συνάντηση αναμένεται, πάντως, να τεθεί επί τάπητος και η προοπτική του ελληνικού προγράμματος εν όψει της κρίσιμης απόφασης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να μεταφέρει στον κύριο Σουλτς την έντονη ενόχληση του για τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και Αντικαγκελαρίου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ότι η Ελλάδα ανήκει στη δικαιοδοσία της Παγκόσμιας Τράπεζας και όχι του ΔΝΤ και ότι η Ελλάδα δεν έχει κανονικό κράτος.

Θετικές ενδείξεις γύρω από την “Ελιά”

Στον απόηχο ακόμη μίας εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας των “58” στον Πειραιά κορυφώνονται οι ζυμώσεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Τα ενθαρρρυντικά δημοσκοπικά ευρήματα, που δείχνουν ένα 15% του εκλογικού σώματος να περιβάλλει με εμπιστοσύνη το εγχείρημα ενοποίησης του ευρύτερου χώρου πλαισιώνονται από πληροφορίες ότι προσχωρούν στους “58” και άλλες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που μέχρι πρότινος τηρούσαν αποστάσεις από τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Αύριο συνεδριάζουν από κοινού τα συλλογικά όργανα της “Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα”, ώστε να λάβουν τελεσίδικες αποφάσεις για την πολιτική συμμαχιών, που θα χαράξει το κόμμα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να εισηγείται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τη συστράτευση με τους “58”.

Ταυτόχρονα, εξάλλου, τόσο το Συντονιστικό των “58” όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να επαναπροσεγγίσουν προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο, που δείχνουν καχύποπτοι μέχρι τώρα έναντι των προσπαθειών ενοποίησης του χώρου, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης. Στα τέλη της εβδομάδος, εξάλλου, πρόκειται να γίνει και η συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Βούλγαρη από τους “58”, ώστε να δρομολογηθούν κρίσιμες εξελίξεις καθ οδόν προς τη Συνδιάσκεψη στα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

Παπανδρέου: Όχι εγώ, η Μέρκελ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα

Κυβέρνηση: Ναι στη βοήθεια, όχι στα μέτρα

Ο πολύχρωμος και αεικίνητος Οδυσσέας Βουδούρης

Άγγελος Φιλιππίδης στο τουρκικό δικαστήριο: Η δίωξή μου είναι πολιτική γιατί ήμουν φίλος του Καραμανλή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε