Κυριακή, 1 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Η κηδεία του τέως Βασιλιά παραμένει ιδιωτική προειδοποιεί «πρόθυμους» γαλάζιους η κυβέρνηση – Γιατί αναβαθμίστηκε η εκπροσώπησή της

Η κηδεία του τέως Βασιλιά παραμένει ιδιωτική προειδοποιεί «πρόθυμους» γαλάζιους η κυβέρνηση – Γιατί αναβαθμίστηκε η εκπροσώπησή της

Να μην εκληφθεί η αναβάθμιση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου ως «ελευθέρας» προς γαλάζιους υπουργούς και βουλευτές τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Όπως επισημαίνουν σε κάθε περίπτωση η κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου είναι ιδιωτική και η απόφαση να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση και ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος, εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη ελήφθη καθώς στην χώρα μας θα αφιχθούν πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και Βασιλείς. Για τον λόγο αυτό υπογραμμίζουν ότι η όποια παρουσία βουλευτή ή υπουργού θα έχει καθαρά ιδιωτικό χαρακτήρα. 

Βέβαιο θεωρείται ότι το παρών θα δώσει η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, βαφτιστήρα του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεση του να παραστεί στην κηδεία ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ερωτηματικό υπάρχει για τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για κάποιους υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι με αναρτήσεις τους για τον θάνατο του τέως Βασιλιά «έκλειναν το μάτι» στους φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους.

Για παράδειγμα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θεωρείται απίθανο να παραστεί, ενώ οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης θα βρίσκονται στο εξωτερικό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην κηδεία αναμένεται να παραστεί η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις