Πολιτική

Η κυβέρνηση πήρε πίσω το άρθρο για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών

Την απόσυρση του άρθρου 9 του πολυνομοσχεδίου, που τροποποιούσε τις ρυθμίσεις για τον αναβαλόμενο φόρο, ανακοίνωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα το άρθρο 9 προέβλεπε ότι οι τράπεζες μπορούν να αναγνωρίσουν το σύνολο του αναβαλλόμενου φόρου έως τις 31/12/2014, ενώ το ισχύον πλαίσιο έδινε τη δυνατότητα αυτή έως και τις 30 Ιουνίου 2015.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα μέτρο φορολογικής βοήθειας (ο αναβαλλόμενος φόρος) που έχει δοθεί στις τράπεζες ως αντιστάθμισμα για τις ζημιές που υπέστησαν από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων PSI, όπως και ζημίες από πιστωτικό κίνδυνο, με βάση το οποίο οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να συμψηφίσουν κάποιες από τις απώλειες αυτές με φόρο που θα έπρεπε να καταβάλουν στο μέλλον.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ