Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η μυστική συνάντηση Τσακαλώτου – Σόιμπλε και ο Γκλεν Κιμ

Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία EPA (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας τέθηκε επί τάπητος σε μυστική συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο σημαντικός ρόλος, κατά τις κυβερνητικές πηγές, του Γκλεν Κιμ.

Η συνάντηση έγινε το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου στις Βρυξέλλες και παρόντες ήταν μόνο οι δύο υπουργοί και λιγοστοί συνεργάτες τους, γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών. Το ότι Σόιμπλε – Τσακαλώτος είχαν συναντηθεί πριν από το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα είχε αποκαλύψει και το πρακτορείο Reuters.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως αυτή η “κρυφή” συνάντηση ήταν καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άκουσε τον Έλληνα ομόλογό του να αναπτύσσει τις ελληνικές θέσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ύστερα και από τις παλαιότερες αλλεπάλληλες επαφές που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη γαλλική κυβέρνηση, αξιωματούχους της Κομισιόν και του ESM.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν καλά προετοιμασμένος για το τετ α τετ με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «καθώς οι σύμβουλοί του, όπως ο Γκλεν Κιμ, τον εξόπλισαν με άρτια επιστημονικά εργαλεία». Υπενθυμίζεται ότι ο Γκλεν Κιμ ήταν σύμβουλος και του Γιάνη Βαρουφάκη και η παρουσία του στο οικονομικό επιτελείο είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε