Πολιτική

Η ΝΔ κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις: Το «στοίχημα» της συσπείρωσης και το «αγκάθι» της χαλαρής ψήφου

Το «στοίχημα» της συσπείρωσης της «γαλάζιας δεξαμενής» τρέχουν να κερδίσουν τις επόμενες 50 ημέρες που απομένουν ως τις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Η χαλαρότητα που παραδοσιακά έχουν οι Eυρωεκλογές και ο κίνδυνος για αυξημένη αποχή, κινητοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Ν.Δ. και τα στελέχη της να βρεθούν σε όλη την Ελλάδα και να στείλουν μήνυμα κατά της αδιαφορίας και υπέρ της συμμετοχής στις κάλπες.

«Πήχης τα προβλήματα των πολιτών»

«Εμείς δεν βάζουμε κανέναν πήχη με αριθμό. Για εμάς πήχης είναι τα προβλήματα των πολιτών»  δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν πρωτιά μεν της Ν.Δ., με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, αλλά με απώλειες σε σχέση με τα ποσοστά που έλαβε στις εθνικές εκλογές.

Υπεροχή 16,9 μονάδων της Ν.Δ..

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, αποτυπώνει τη Ν.Δ. να κερδίζει έδαφος σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Αυξάνει το ποσοστό της περίπου μία μονάδα και υπερέχει κατά 16,9 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ που επέστρεψε στη δεύτερη και επίσης σημειώνει μια μικρή άνοδο.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου για τις Ευρωεκλογές, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 32,3% από 31,4% στην προηγούμενη μέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει επίσης τα ποσοστά του στο 15,4% από 15,1%, ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 12% από το 13% πριν.

Στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ., η Ελληνική Λύση πέφτει στο 8,3% από 9,7% ενώ η Νίκη ανεβαίνει στο 3,6% από 3,2%.

Απώλεια μίας μονάδας καταγράφει και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου που από το 2,4 πέφτει στο 1,4%.

Μαρινάκης: «Συγκρατημένη αισιοδοξία»

«Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία. Εγώ αυτό το οποίο θέλω να πω είναι ότι στο τέλος της ημέρας οι πολίτες βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν δυσκολίες, κυρίως η ακρίβεια και πολλές άλλες που μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, αλλά υπάρχει και μετρήσιμο έργο» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλ, θέτοντας το δίλημμα της κάλπης για την κυβερνητική παράταξη… “Στις 9 Ιουνίου θα είναι αντιμέτωπες δύο λογικές: η λογική του να πάρει η Ελλάδα περισσότερα χρήματα (από την Ε.Ε.), όπως πήρε για την πανδημία 43 δις, όπως πήρε από το Ταμείο Ανάκαμψης 36 δις…,, απέναντι σε αυτούς που ήθελαν μέχρι και να κόψουν χρήματα για τη χώρα, για να πέσει ο Μητσοτάκης. Γι’ αυτό το έκαναν. Τους νοιάζει περισσότερο η πολιτική τους επιβίωση από την πρόοδο της χώρας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Μαρινάκης.

Στη Λέσβο σήμερα ο πρωθυπουργός

Το διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας θα επικοινωνήσει και ο Πρωθυπουργός στην περιοδεία του σήμερα στη Λέσβο, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση για την παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, ενώ θα μιλήσει και σε πολίτες στη Μυτιλήνη.

«Σταθερότητα και ισχυρή ψήφος στη Ν.Δ. για να διεκδικήσει με μεγαλύτερη δύναμη τα εθνικά δίκαια στην Ε.Ε.» είναι το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα εστιάσει στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης, στις μεταρρυθμίσεις αλλά και στις δράσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, σε ένα νησί που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου