Πολιτική

Η Νίκη Κεραμέως στη Φλώρινα – Είδε από κοντά τα νέα καινοτόμα προγράμματα στα σχολεία και έπαιξε βόλεϊ με μαθητές

Εκπαιδευτικές δομές του Νομού Φλώρινας επισκέφθηκε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Συνομίλησε δια ζώσης με μαθητές και εκπαιδευτικούς και ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ισχύουν από φέτος στα σχολεία όλης της χώρας.

Η Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αμμοχωρίου, το Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας που συστεγάζεται με το 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο, το 2ο Γυμνάσιο Φλώρινας, το 1ο ΕΠΑΛ Φλώρινας, το 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Φλώρινας, το Δημόσιο ΙΕΚ της περιοχής, ενώ συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητο Πασσαλή.

Η Υπουργός, κατά την επίσκεψή της στα σχολεία, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενημερώθηκε για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, συζήτησε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, ενώ έπαιξε βόλεϊ με τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Φλώρινας.

Kerameus Florina Facebook Ypourgou

Η κα Κεραμέως συζήτησε με εκπαιδευτικούς και καταρτιζόμενους στο Δημόσιο ΙΕΚ Φλώρινας για την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης όπως την σχεδιαζόμενη ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού των δομών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης μέσω Ταμείου Ανάκαμψης, την ίδρυση Θεματικών και Πειραματικών Ι.Ε.Κ., την καθιέρωση της αμειβόμενης πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ., την έναρξη λειτουργίας των Γραφείων Επαγγελματικής Ανάπτυξης και Σταδιοδρομίας (Γ.Ε.Α.Σ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΔΙΕΚ Φλώρινας διδάσκονται και ειδικότητες που συμπεριλήφθηκαν στο παράλληλο μηχανογραφικό όπως τεχνικοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, γραφίστες, εργοθεραπευτές, διασώστες.

Kerameus Florina Facebook Ypourgou

Την Υπουργό Παιδείας συνόδευσαν ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Λύγουρας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευγενία Μαρνέρη και ο πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας ΝΔ Φλώρινας Νικόλαος Ευαγγέλου.

Kerameus Florina Facebook Ypourgou

«Είναι καθήκον και χαρά μας να είμαστε κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών, όπως η Φλώρινα. Συζητήσαμε για τα νέα Προγράμματα Σπουδών, για τις αλλαγές που ζουν στη σχολική τους καθημερινότητα, για τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, καθώς και για τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούνται σε σχολεία της περιοχής, όπως τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, που ξεκίνησαν ήδη από πέρυσι πιλοτικά στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και φέτος καθολικά σε όλα τα σχολεία της χώρας. Είχα την ευκαιρία να πω για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν για τα παιδιά μας», δήλωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1