Site icon NewsIT

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν στηρίζει τον αδελφό της για την ηγεσία της Ν.Δ. – Κ. Μητσοτάκης: Δεν συμφωνώ σε όλα με την Ντόρα

24.09.2015 | 21:21
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας - Η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνάντηση που είχε με "γαλάζια" στελέχη άφησε να εννοηθεί πως θα στηρίξει τον Ε. Μεϊμαράκη - Η πρώην υπουργός πάντως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα αλλά τις τελευταίες ώρες ακούγεται το όνομα του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Μega δήλωσε πως δεν συμφωνούν σε όλα με την Ντόρα Μπακογιάννη

Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι καταιγιστικές και παρά το γεγονός πως μόνο μία υποψηφιότητα, εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κατατεθεί επίσημα, οι διεργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι υποψηφιότητες που θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου θα δείξουν και το μέγεθος της μάχης στο εσωτερικό του κόμματος.

Αυτό όμως που προκαλεί τεράστια έκπληξη είναι η πληροφορία πως η Ντόρα Μπακογιάννη δεν σκοπεύει να στηρίξει τον ίδιο της τον αδελφό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που μέσω του ΑΝΤ1 δήλωσε πρώτος πως θα κατέβει υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θεωρεί πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος είναι βιαστική.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποφασίσει τελικά να είναι υποψήφιος, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα στηρίξει εκείνον και όχι τον αδελφό της. Αυτό άφησε τουλάχιστον να εννοηθεί σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος, όπου ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι υποψήφια.

Η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτό το “χτύπημα” ήρθε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Mega, όταν δήλωσε πως με την Ντόρα Μπακογιάννη έχουν μία πολύ στενή σχέση ως αδέλφια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνούν σε όλα πολιτικά. Μάλιστα, παρότρυνε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν την ίδια εάν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτή η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη για πολλούς θεωρείται πως με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για έναν άλλον υποψήφιο και συγκεκριμένα τον γιο της, τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, το όνομα του οποίου ακούγεται έντονα τις τελευταίες ημέρες.

O υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πως το κόμμα χρειάζεται ένα δραστικό reboot και αποκάλυψε πως το σκέφτηκε πολύ σοβαρά πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του λόγω του ονόματός του. Κάλεσε μάλιστα τους ψηφοφόρους να δουν τον Κυριάκο, λέγοντας πως θα υπάρξουν αρκετοί που δεν θα τον ψηφίσουν λόγω του ονόματός του. Παραδέχθηκε πως το όνομά του τον βοήθησε στην αρχή της πολιτικής του καριέρας, αλλά πλέον τον δυσκολεύει και κάλεσε να μην τον κρίνουν από το όνομά του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version