Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η “ντρίμπλα” της κυβέρνησης στο ζήτημα του δημοψηφίσματος

Η “ντρίμπλα” της κυβέρνησης στο ζήτημα του δημοψηφίσματος

Πως επιχειρούν να ξεπεράσουν στην κυβέρνηση τις πιέσεις για επί της ουσίας συζήτηση στη Βουλή για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ – Πως απαντούν στα αλλεπάλληλα αιτήματα της αντιπολίτευσης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Στην κυβέρνηση, μολονότι εξακολουθούν να θεωρούν πως οι διάφορες προτάσεις, που έχουν κατατεθεί και θα συζητηθούν στη Διάσκεψη των Προέδρων, που συνέρχεται σε λίγη ώρα στη Βουλή, δεν έχουν κοινό διακύβευμα και άρα οι συγκεντρωθείσες υπογραφές δεν μπορούν να αθροιστούν, προβληματίζονται για τις αιτιάσεις ότι δεν έχει προηγηθεί επαρκής συζήτηση άρα και επεξήγηση των κυβερνητικών επιχειρημάτων για μία τόσο σημαντική αποκρατικοποίηση.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν, πως το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από μία πιθανή πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση για το θέμα της ΔΕΗ, ιδίως μετά και τις βελτιώσεις, που έχουν επέλθει στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Αυτές, αφορούν “δικλείδες ασφαλείας” σχετικά με τους εργαζομένους, το εύλογο τίμημα της πώλησης και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών.

Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση δεν φέρεται αντίθετη σε μία ενδελεχέστερη συζήτηση στη Βουλή του συγκεκριμένου θέματος, “πατώντας” στον Κανονισμό της Βουλής, που αναφέρει πως όταν δεν υπάρχει Σύνοδος του σώματος, δηλαδή Ολομέλεια, ως σύνοδος εκλαμβάνεται επί του προκειμένου το Α θερινό τμήμα της Βουλής.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο σκεπτικό, η κυβέρνηση αποκρούει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι κρύβεται αλλά και ικανοποιεί εν μέρει και την άποψη Μειμαράκη, που έχει διαμηνύσει πως δεν πρέπει να υπάρχουν εκκρεμότητες και το συγκεκριμένο ζήτημα να “σέρνεται” έως τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι αιτήματα για δημοψήφισμα στην Βουλή – Το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε ο Βύρων Πολύδωρας

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν πρόταση για δημοψήφισμα

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε