Site icon NewsIT

Η Όλγα και… οι άλλοι

06.02.2014 | 06:46
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι τα δύο κυβερνητικά κόμματα θα "συνεργαστούν" είτε από τον πρώτο γύρο, είτε στο δεύτερο γύρο κυρίως, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους του.

Έναν ΣΥΡΙΖΑ που επίσης έχει μείζον πρόβλημα στην αναζήτηση υποψηφίων σε δήμους, μικρούς και μεγάλους ανά τη χώρα, καθώς αφενός δεν έχει πρόσωπα και αφετέρου γιατί η Αριστερά ανέκαθεν δεν είχε αυτοδιοικητική παράδοση.

Πάντως η υποψηφιότητα Σακκελλαρίδη στο δήμο Αθηναίων έχει δημιουργήσει αναστάτωση στη Συγγρού από τη στιγμή που αναζητείται πρόσωπο με παρόμοιο προφίλ και ενώ παράλληλα ο Νικήτας Κακλαμάνης φαίνεται αποφασισμένος να κατέβει υποψήφιος ακόμη και χωρίς το χρίσμα της ΝΔ!

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες:

– Στο δήμο Αθηναίων επανέρχεται με πολλές πιθανότητες το σενάριο της υποψηφιότητας της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, η οποία έχει απαντήσει αρνητικά σε πρώτη φάση στις βολιδοσκοπήσεις που τις έχουν γίνει, αν της το ζητήσει όμως ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς θεωρείται βέβαιο ότι θα αποδεχθεί. Παράλληλα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος προσφέρει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος, ενώ εξετάζεται επίσης και η περίπτωση του ποδηλάτη Γιώργου Αμυρά, Το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο και της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς θα στηρίξει εκ νέου τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη τον οποίο θα στηρίξει και η ΔΗΜΑΡ που τον έχε προτείνει άλλωστε και στις προηγούμενες εκλογές.

– Στο δήμο Πειραιά η στήριξη εκ νέου στον νυν δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκοείναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ “ψάχνονται” ανάλογα πως θα προχωρήσουν και οι συμμαχίες στο χώρο της κεντροαριστεράς.

– Στο δήμο Θεσσαλονίκης ο “τυφώνας” που λέγεται Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει αντίπαλο καθώς έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αλλά και όλης σχεδόν της Αριστεράς είτε από το πρώτο είτε αναγκαστικά στο δεύτερο γύρο, ενώ στη ΝΔ εξετάζουν χωρίς μεγάλη ζέση την περίπτωση του βουλευτήΓιάννη Ιωαννίδη.

– Στην περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χρίσμα στην βουλευτή Ρένα Δούρου και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επιθυμεί διακαώς να είναι υποψήφιος εκ νέου με τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η η ΝΔ εξετάζει σοβαρά την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, έχοντας παράλληλα να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου και πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου που εκφράζει το χώρο της “λαϊκής Δεξιάς”. Υποψήφιος εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ επιθυμεί να είναι ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, επιδιώκοντας μάλιστα και τη στήριξη της ΝΔ!

– Στη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η υποψηφιότητα εκ νέου τουΑπόστολου Τζιτζικώστα με το χρίσμα πάλι της ΝΔ. Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ανεξάρτηου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση το κόμμα να δημιουργήσει νέα παράταξη και στο πλαίσιο αυτό παίζει πολύ το όνομα του πρώην αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Άγγελου Τόλκα.

Εξάλλου να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Πελοποννήσου σκέφτεται τη υποψηφιότητα του βουλευτή Γιάννη Πανούση, αν και ο ίδος το σκέφτεται γιατί θα ήθελε και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης δεδομένη είναι η υποψηφιότητα του δήμαρχου Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη με τη στήριξη της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές μέσω…Ληξουρίου

2,2% και 4,2% μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση για εκλογές και ευρωεκλογές

Σε συναγερμό ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της διπλής εκλογικής αναμέτρησης

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version