Site icon NewsIT

Η προοπτική νίκης στις εκλογές προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

07.12.2013 | 12:13
Η προοπτική νίκης στις εκλογές προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Άλλη μια δύσκολη εσωκομματική μάχη περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα με τη συνεδρίαση αύριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από την ανάγκη μια ενιαίας στάσης, τα στελέχη του κόμματος καλούνται να διαμορφώσουν το πολιτικό-προγραμματικό πλαίσιο εξουσίας, καθώς ο δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και με προοπτική νίκης στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές.

Την δυναμική εξουσίας που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ την γνωρίζουν πολύ καλά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης από πρώτο χέρι μέσα από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που διεξάγουν και δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της ΝΔ αυτή την περίοδο με 3-4 μονάδες και στις μεγάλες; εκλογικές περιφέρειες με περισσότερες μονάδες διαφορά.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα που οι υπολογισμοί της Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για 148, 152 ή 160 έδρες στη νέα Βουλή που θα προκύψει μετά από τις εκλογές με βάση πάντα τα σημερινά δεδομένα και την εκτίμηση που γίνεται από τους εκλογολόγους του κόμματος και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο αυτό το ανώτατο όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαλείται αφενός να συζητήσει τις πολιτικές εξελίξεις, αφετέρου ενόψει των εργασιών του συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη από τις 13 ως τις 15 Δεκεμβρίου και όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα «χριστεί» και επισήμως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν!

Η προοπτική αυτή και ιδίως η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ σε πιο ρεαλιστικές θέσεις στην κατεύθυνση ενός εν δυνάμει κόμματος εξουσίας προκαλεί αναταράξεις στο εσωτερικό του με την “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει διαφορετικές προσεγγίσεις ιδίως στο σκέλος της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, τις οποίες μάλιστα λέγεται ότι θα τις παρουσιάσει αύριο σε κείμενο πολιτικής απόφασης κόντρα ενδεχομένως στην εισήγηση της ηγεσίας.

Προφανώς το πέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από ένα κόμμα διαμαρτυρίας και καταγγελίας σε κόμμα προτάσεων, λύσεων και εν τέλει εξουσίας δεν θα είναι εύκολο και η προσαρμογή του συνάδει επί της ουσίας με την βίαιη προσαρμογή που συντελείται στη χώρα συνολικά εδώ και τρία χρόνια.

Διαβάστε

Αρβανιτόπουλος: “Η αναστάτωση στην παιδεία, έχει όνομα και διεύθυνση – ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου”

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Αυταρχική ενέργεια η αστυνομική επίθεση εναντίον μαθητών – Τι απαντά το υπουργείο

Πυρά Βολουδάκη σε Στουρνάρα για υπερφορόλογηση και “λίστα Λαγκάρντ” – Με… 100 δραχμές ο Γιακουμάτος στη Βουλή

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση και άνοδος της Χρυσής Αυγής

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version